Hogyan lehet tárolni a tormát, hogy friss maradjon több napig? (tudásbázis)
Csavaros tetejű üveg aljába egy kb. ujjnyi vastag sóréteg, majd arra a reszelt torma, és a tetejét ismét légmentesen beborítani sóval.
Az alsó réteg só felszívja a tormából esetleg kiváló nedvességet, a felső réteg megvédi a levegőtől. Tető rá, be a normál hűtőbe! Több napig, akár 1-2 hétig is bírja!
Azt mondják, együtt könnyebb gondolkodni! ;)
Lehet, hogy egyik ötlet mentén születik a másik, vagy épp a végleges megoldás. :)
Ez egy jó ötletnek tűnik. :)
Utána meg majd használd fel a levet a köv. adag savanyúhoz. :)
Bocs, van benne más is...
95% torma, és van még benne növényi olaj, sav. szabályzó anyag: citromsav, étk. só, antioxidáns: Nátriummetabisulfit.
Szia!
Gondolom, reszelve kellene, ugye? :)
Itt Ausztriában lehet kapni úgy tormát, hogy le van reszelve, kis üvegekbe van zárva. Semmi más cucc nincs benne, csak a torma.
Azt nem tudom, hogy a vákumot hogy "varázsolják" bele, de ha hűtőbe tudod tenni arra a pár napra, biztos megőrzi az aromáját. :)
További ajánlott fórumok:
- Szeméremszőrzetet be lehet otthon festeni, hogy tartós maradjon a szín?
- Meggymagot hogy lehet jól megtisztítani, hogy ne maradjon rajta a húsából?
- Hogyan lehet a porszivos orszivot IGAZAN kitisztitani ugy, hogy ne maradjon benne semmi?
- Hogyan lehet a velúr cipőt megtisztítani, hogy szép maradjon?
- Hogyan kell tárolni a sajtos pogácsát, hogy napokig puha maradjon?
- Hogyan kell tárolni a banánt és a répát, hogy 10 napig frissen maradjon?