Hogyan lehet a velúr cipőt megtisztítani, hogy szép maradjon? (tudásbázis kérdés)
Én folyékony szappanos vizben szivaccsal gyengéden lemosom,majd áttörlöm sima melegvíizzel.
Nekem szép lett.
én nem tudom hiába velúrtisztító spray sztem nem lesz szép tőle - főleg a világos cipő.
volt olyan, h inkább betettem a gépbe és akkor tiszta lett. - de nem igazán jó cipőt gépbe rakni - így csak 1y csináltam....
bár semmi baja nem lett a cipőnek....
Fogkefe, nem folyóvíz, hanem csak nedvesített, száradás után ugyancsak fogkefével 'fellazítottam', miután efújtam velúr bőráplóval.
Szép lett.
De köszönöm a válaszokat
Az enyém sötét barna volt, de átvarázsoltam fekete színűre.
A világos színből nem nehéz sötétebbet festeni!
ha fekete a velúr, akkor - ősi trükk - gyertyaláng kormával! Magyarán a cipő alá tartod a gyertyát - épp csak hogy ne érje el a láng -, ami rögtön elkezd kormozni. És így máris egy vadi újnak tűnő cipőd van!
Kár, hogy ezt nem lehet színes cipőkkel is elérni...
ööö... miért TE takarítod az ő cipőjét????
egyébként csatlakozom a többiekhez: velúrtisztító
További ajánlott fórumok:
- Meggymagot hogy lehet jól megtisztítani, hogy ne maradjon rajta a húsából?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Milyen módszerrel lehet alaposan és gyorsan megtisztítani, ha ráég valami a kerámialapos tűzhelyre?
- A rézkilincset hogyan lehet hatékonyan megtisztítani, hogy ismét fényes legyen?
- Hogyan lehet egy ezüst fülbevalót megtisztítani?
- Hogyan lehet a gáztűzhelyet rendesen megtisztítani?