Hogyan lehet egy ezüst fülbevalót megtisztítani? (tudásbázis)
Fogkrémmel kb. 2 perces akció az egész.
Kis rongydarabra rányomod a fogkrémet és megdörzsölöd vele a fülbevalót, leöblíted és teheted vissza a füledbe.
Én tuti, hogy nem vacakolnék vele órákat vagy éjszakákat.
Egyébként most feketedett be először? Mert ha igen, akkor érdemes lenne átgondolni, hogy mit csinálsz másképp. Nekem olyan a bőr kipárolgásom vagy mim, hogy rajtam megtisztulnak az ezüst ékszerek, ha leteszem és nem hordom napokig, akkor a legtöbb megsötétedik.
Mikor vetted? Mert már jó régen be is vonják az ezüstöt, pont emiatt...
Sok mindent kipróbáltam, nekem is volt csont fekete az ezüstöm. Én a hülye ecettel szúrtam el.
Az őskorban száraz vagy enyhén vizes szódabikarbónával dörzsöltem át, csillogott-villogott.
Ugyanezzel a módszerrel hoztam vissza, az ezüsttisztító folyadék sem hozza úgy vissza mint a szódabikarbóna mert sárgásabb lesz és lemattul.
Beáztatod és/vagy átdörzsölöd, ahogy gondolod!
Lehet kapni az autós osztályon ezeket az olcsóbb polírkendőket, az tökéletes!
De sokszor még a saját ujjad is megteszi, ha nem zavar a dörzsölés!
Egy érmegyűjtő mondta hogy ő szappanos vízbe szokta áztatni az ezüst érméket legalább egy éjszakára és utána tisztítja meg!
Bármilyen hihetetlen, a szappanos tisztítás tényleg működik, erre én is rájöttem!
A lényeg hogy felejtsd el a savakat mert az nagyon veszélyes, de a nagyon erős lúgokat is!
Szappanban is vannak különböző kémhatásúak, én sima Babát használok. 8-as körüli pH szerintem tökéletes!
A forró vizes sós, szódabikarbónásat.
Régebben emlékszem bevált már ez a módszer.
Csak úgy rémlett hogy mintha ecettel csináltam volna ..
Egy kisebb edényt bélelj ki alufóliával, tegyél egy teáskanál sót meg szódabikarbónát.
Tedd bele az ékszert, és öntsél rá forró fizet.
Hagyd benne 10-20 percig.
Utána alaposan leőblíted és szép lesz.
További ajánlott fórumok:
- 1éves kislánynak csak arany fülbevalót lehet? Ezüst esetleg?
- Meggymagot hogy lehet jól megtisztítani, hogy ne maradjon rajta a húsából?
- Az ezüst fülbevalóm belenőtt szó szerint a fülembe, hogyan lehet ezt, , kiműteni, ,?
- Az arany fülbevaló befeketedése ellen mit lehet tenni, vagy mivel hozhatom vissza eredeti állapotába?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Hogyan lehet a velúr cipőt megtisztítani, hogy szép maradjon?