Az arany fülbevaló befeketedése ellen mit lehet tenni, vagy mivel hozhatom vissza eredeti állapotába? (tudásbázis)
csak hogy ne lógjon a levegőben...
...Kuwaitban dolgoztam, és onnan származnak a 22 karátos aranyaink...akik ajándékként kaptak ékszert ezekből, egy sem említette, hogy színeződik..
részemről ennyi volt.
Ha új darabról van szó, érdemes megnézetni, valóban arany-e?
Arany is elszíneződhet, tapasztalat.....DE valaminek ki kell, hogy váltsa,és nem állandó jellegű, vagy egyik emberen elszíneződést okoz a másiknál nem, valamint a bőrön is kell, hogy ilyenkor színelváltozás legyen.Valami hormonális dolog, betegség áll a háttérben ilyenkor.
belinkelem egy zálogház információit, az elszínesedéssel kapcsolatban.
Egyébként régen volt a TV-ben egy eset, még a hölgyet elvitték a pénzverdébe is, ott a talán Szabóné néven említett hölgy, ha aranyhoz ért higannyá változott az arany, erre keresték a magyarázatot. Érdekes eset volt. Orvosokat és kémikusokat is felkerestek az esettel kapcsolatban.
nem akarok...
biztos igazad van, de sem a nejemen, sem rajtam még nem színeződött el arany...pedig volt ideje mindegyiknek.
lehet, hogy ezek nem is aranyból vannak? jéézusom...
ami elszíneződik, az nem arany..
bár mindenfélét beadnak, csak vigyük az ékszert, de az emberi szervezet által kibocsájtott izzadtság az igazi aranyat sosem színezheti meg...ha igen, akkor kuka.
Röhögni fogtok, de nekem a nyakam Bécstől Velencéig az arannyal futtatott ezüst nyakláncról "leette" az aranyat. Megvolt a blokk, visszafelé árában kicserélték bármire, és körbecsodáltak. Mondtam, nem új dolog, királyvizet választok ki, ha stresszes vagyok, tiszta arany gyűrűim is "megfognak" olyankor, akár 14, akár 18 karátosak.
Persze,ilyenkor nem az aranyékszer feketedik meg, hanem az ujjam.
ha már bemész az ékszerészhez, akkor tisztítás helyett vegyél inkább aranyat..
azt nem kell tisztítani...
egyáltalán nem ártalmas. csak egy kis oxid réteg a tested kipárolgásától.
Ékszer üzletben forintokért 2 pillanat alatt megoldják. Nekem olyan hely is volt, hogy ingyen megcsinálták az ezüst nyakláncomat.