A baba első fülbevalója (beszélgetés)
Igen.
Fura hogy valaki pont svéd fórumon olvasott erről,mert én ott élek és soha életemben nem láttam még fülbevalós babát. :)) (Mármint arabot elég sokat,de svédet nem. ) Szerintem nem is vállalnák ezt nagyon sehol (kórházban biztosan nem.) Mindenki a gyerekére bízza,hogy nagyobb korában eldöntse,akar-e vagy nem (és ezzel tökéletesen egyetértek.)
Szerintem nem.
Én Skandináviában élek,ott pl tök elképzelhetetlen ez.
Én a lányomnak annak idején egy éves korában kilövettem, majd arany fülbevalót kapott.
Az unokámnak aki most 2,5 éves első karácsonyára én vettem arany fülbevalót, ezt beszéltük meg a lányommal, hogy az elsőt akkor ha akarom vegyem én. Naná, hogy akartam, még szép:) Büszkén álltam az ékszerboltban és mondtam az eladónak, hogy valami nagyon szépet mutasson mert ez lesz az első fülbevalója. Erre az eladó nagyon kedvesen, mosolyogva rám nézett majd így szólt: - " de nem az utolsó". Aztán 1,5 éves volt mikor a lányom kilövette a kis fülét és 3 hónap múlva belekerült az arany, fehér-lila köves bébifülbevaló.
Egy kislánynak szerintem is legyen, majd lecseréli vagy kiveszi ha nem tetszik neki vagy nagyobb lesz.
Fiúk esetében én sem gondolnám a fülbevalót.
A kérdésre válaszolva szerintem a belövős orvosi fém, majd arany legyen a baba első fülbevalója.
Arról, hogy egy kislány fülébe fülbevalót tesznek?....nem tudom a környezőországokban is, valamint tőlünk nyugatabbra is tesznek, mi több hatalmas választék van csecsemő fülbevalóból nagyobb, mint nálunk.
Ázsiában, Ausztráliában, hogy mik a szokások, na azt nem tudom.
Talán mert a nővé nevelést már ezzel is el lehet kezdeni. :)
Szerintem is jó ötlet, hogy a fülbevaló láttán egyértelmű a baba neme.
Na de ha kisfiúknak is raknak? Azt meg én nem értem. :(
Ha látnád a fiaimat,tudnád,hogy nem csak "lányos" lehet egy fülbevaló. :-)
Még egész pici korukban sem volt soha kérdés,hogy fiúk-e,pedig a fülbevaló már ott volt a fülükben.
Rendben, elfogadom, de számomra akkor is érthetetlen.
Nálunk a suliban az egyik kisfiúnak is van, és úszáskor hallottam már megjegyzést rá a társaktól.
Még elsőben mikor Peti azzal jött, hogy képzeld el anya.....én szépen elmagyaráztam, hogy van ilyen, fiúk is hordhatnak (az más kérdés mi a véleményem, de azt megtartottam magamnak), erre csak annyit mondott, hogy az akkor is lányos.
Oké, nem firtatom tovább, ez a ti döntésetek.
Nekem vegyes ikreim vannak.
Mikor egymás melletti ülésű babakocsiban toltuk őket rendszeresek voltak a hasonló kérdések:
- Ikrek?
- Igen.
- Fiúk, lányok?
- Egyik kisfiú, másik kislány.
- Kicsoda ki?:))
Mindezt úgy, hogy kék/rózsaszín ruházatban, vagy szoknya/nadrág párosításban voltak, mai napig tök egyforma méreteik vannak, illetve lányomnak fülbevaló a fülében....:)
Nekem anno nem szúratták ki a fülemet a szüleim bébi koromban, aztán 12 évesen én akartam fülbevalót, kaptam egy aranyat, hát nem volt egy kellemes élmény, a körzeti védőnő szúrta ki.
Ebből okulva a lányomnak két hónapos korában megcsináltattam (csak a mi körzeti gyerekorvosunk elvből nem csinálta meg, a szülővárosomban vittem el a gyerekorvoshoz, neki nem voltak elvei, megcsinálta).
lehet, hogy kesobb, ha o akarja majd akkor kilovetem, de eddig nem aakrtam, nem tartom fontosnak, bar en is szeretek fulbevalot viselni.
en magamnak szurtam ki kamaszkoromban... :-D
Én fiús lány voltam, 6 évesen a jó bizonyítványért kaptam ajándékba hogy kilövették a fülemet. Közvetlenül azután, hogy Balatonon a boltban megkérdezte az eladó: "Na és öcsi, van már csajod?" :)
Én kilövettem a lányomnak mert tetszett, most 7 éves, és nagyon kislányos lány, úgyhogy nagyon boldog a fülbevalójával :)
További ajánlott fórumok:
- Hány fülbevalótok van összesen a 2 fülben?
- A fiúk és a fülbevaló...avagy a tanár kivetetheti-e a fiú füléből az órán, ha már van?
- Lövetnétek fülbevalót kiskamasz fiúnak?
- Ha kiesik a baba füléből a fülbevaló mennyi időn belül kell pótolni?
- Hány hónapos kortól lehet kilövetni a kislányom fülét? 2, 5 hónapos már lehet?milyen fülbevaló ajánlott elsőnek?
- Tudja valaki, hogy kb. mennyiért lehet csináltatni babának, vitt aranyból pici fülbevalót?