Hogyan lehet leküzdeni a késő esti éhségrohamot? (tudásbázis)
Lágy tojás! ;)
+ 1 pohár víz.
Jééézusom, ne emlegesd azokat a rémségeket.
"a következő alapanyagokat tartalmazza: Ivóvíz, Sertésmáj 25%, Gyártási szalonna, Búzaliszt, Sertésbőr, Szójaliszt, Sertéscsontokról mechanikusan lefejtett hús, Baromficsontokról mechanikusan lefejtett hús, Nitrites pác só keverék (étkezési só, tartósítószer: nátrium-nitrit), Fűszerkeverék őrölt mustármaggal.
Első ránézésre nem is tűnik annyira borzasztónak, az összetevők között 25%-ban van jelen a sertésmáj, ami így elsőre kevésnek tűnik, majd egy kis gyártási szalonna következik, ami sajnos nem a szép, házi szalonnát jelenti, hanem egy kissé kötőszövetes, a belső szervekről leolvasztott zsírréteget. A termékbe búzaliszt és sertésbőr is került, valamint mechanikusan lefejtett húsok, ezek azok a részek, amiket már nem tudnak levágni az állatok csontjairól, ezért vákuumos berendezésekkel fejtik le azokat..."
Ja az, az csak egyszer volt. Nem szoktam egyébként gyümölcsöset. Annál inkább kolbászt magában, vagy ha nem bírok magammal kenyérrel, vagy kenyeret magyaros vajkrémmel.😁
Nade mióta ide írom, ilyen nem volt. Próbálom a túrót...
elkerülni? sehogy..csak kezelni. egy db 62 gr-os szegedi májkonzervet(leánykori nevén páncélos)szép lassan betolsz csak úgy magában , ha nagyon éhes vagy, akkor a 190 gr-os családi páncélost.... és máris jön az álomtündér. ha ez nem szimpi, akkor egy bögre forró tej instant kakaóval.
fogmosást ne feledd....
aludj jól!
Sajnos, nálunk is örök vitaforrás a kenyér. Egyéb okból, mert egy családtag gluténmentes étrendet tart, és emiatt a kenyerezés után veszettül takarítani kell.
Hiába hivatkozom arra, hogy kenyérben semmiféle értékes tápanyag nincs, legalább fél kilót muszáj itthon tartani, mert fiúk leveshez is követelik.
Ha boltba indulok, férjem utánam szól: kenyeret hozzál! :D
Ááá, egy idő után immunissá válik az ember :)
Nálam eddig legjobban bevált, ha nincs otthon semmi, ami megárthat.
De hát ennek nem kell soknak lenni, de éjszaka legalább nem lesz éhes!
Nem hizlal,telíti a gyomrot, gyorsítja az anyagcserét.
Amúgy meg érdemes többször keveset enni, mert akkor nem ingadozik a vércukorszint. ;)
Jajj ne!!! Hogy még a második vacsorájába is (amikor felébred álmából) zabpelyhet és hasonlókat kavargasson!
Éppen azon dolgozik, hogy végre elégedjen meg a gyomra esténként egy vacsorával. :))
Ha a joghurtba zabpelyhet teszel szerintem jobban jársz! Ebbe nem kell cukor sem. Csak kell pár óra, hogy a zabpehely megduzzadjon. Én ezt szoktam este enni, vagy kefirt + fél szelet kenyeret.
Ja és a joghurtot és a kefirt is én gyártom. :)
Látod, még ebben sem vagyunk egyformák. Nekem nem csak az alma, de az alma ecet is savat csinál, és kénytelen vagyok üres kenyeret, kekszet enni utána, különben úgy érzem, kimarja a gyomromat.
Persze tudom, hogy nem töményen, hanem vízzel hígítva, de akkor is ez a helyzet!
Valaki pont hogy éhes lesz az almától, mert savat csinál.
Az almaecet viszont tuti elveszi az éhséget, olyan szájíz marad utána mint egy kiadós róka koma után ( pardon :))
No látod! Erről beszéltem, vacsorára már jobb ha fehérjével tömöd ki a gyomrodat, jobban telít, kisebb az esélye, hogy rá-vacsizol.
Ha este minél több a ch-s kaja mint a fehérje, annál több ch-t, ch-t, ch-t!!! kíván a gyomor! :))
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a pánikbetegséget leküzdeni?
- Hogyan lehet az édességfüggőséget, csoki utáni vágyat leküzdeni?
- Hogyan lehet leküzdeni az édesség utáni vágyat?
- Repülés közben hogyan lehet leküzdeni a klausztrofóbiát?
- Hogyan lehet leküzdeni egy bizonyos személlyel kapcsolatos utálatot?
- Hogyan lehet leküzdeni a fóbiákat?