Hogyan lehet leküzdeni egy bizonyos személlyel kapcsolatos utálatot? (tudásbázis kérdés)
Nekem még soha nem sikerült.
Egyszerűen elkerülöm.
:)))))))))))))))))
Most vettem észre,hogy mit is írtam ide!:D
Bocsi,de egy másik topiknak szólt!:P
Kissé szétszórt vagyok mostanában!:P
El kell engedni a dolgokat.
Manapság, mikor veszünk valamit, ami vadi új, szép, csiri-viri, nagyon örülök neki, hogy meglett, és már gondolatban "megbeszélem" magammal, hogy akkor is szeretni fogom, ha már karcos lesz, megfakul, kijön belőle egy szál, hasonlók...
Lehet hogy butaság, de azóta már nem búslakodom rajta, hogy pedig...
Mert semmi nem örökös, minden csupán átmeneti dolog, egy darabig része az életünknek, a mindennapjainknak.
Szerintem... ;)
Jó tanács engem is érdekelne!
Volt egy barátnőm, akivel 20 évig voltunk jóban, kisgyerek korunktól. Mindketten ugyanazokat a zenéket szerettük, és a szobáink falait díszítették a posztereik. Egy másik barátnőmtől kaptam egyik kedvencünkről egy igen ritka posztert, amit - ha már meguntam - odaígértem ennek a lánynak. Aztán egyszer, mire hazaértem, eltűnt a kép. Kiderült, a "barátnőm" azt mondta a nővéremnek: azt neki adtam - tesóm meg elhitte. Mire a kép után mentem, ő már kitette - de kárpótlásul emgígérte, ha leveszi, visszaadja. Azóta már kétszer férjhez ment, háromszor költözött, egy ideig ígérgetett, hogy tudja, melyik dobozba tette, de aztán persze nem találta. Pontosan tudom, hogy itt nem a kép a fontos nekem, annak ellenére, hogy borzasztó sokat jelent számomra. Semmi szükségem rá huszonév után. Még évekkel később is voltak csúnya húzásai - vajon mit tegyek, hogy ne gyűlöljem? A jót már nem akarom keresni benne - ő meg nem érti, miért.
A topikinditóra:
Mosollyal és sok-sok humorral:DD
Eloszor is,gondold magad a helyzetebe...ha nem ismered annyira,hogy a helyzetebe bele tudd magad elni,mert nem ismered az eletkorulmenyeit,akkor miert is utalod?
Maodszorra: kersd meg benne a szeretni valo tulajdonsagot es arra fokuszalj...nagyitsd ezt fel! Hidd el,egy ido utan megszereted!
Es a harmadik tippem,kicsit furin hangzik,de nezz ra es gondold magadban: Beke legyen veled! Beke legyen veled...beke legyen veled..szazszor gondold ezt,ezerszer,...millioszor!
Es ha esetleg o sem szimpatizalt veled,ez meg fog valtozni...
tudom,furan hangzik,de mukodik!!!
Enyém 384 répát és 24 tojit kér.Ad cserébe 846.72 kt.
Jöhetne karácsonyig.:P
Bizonyos rossz érzést csak akkor tudunk legyőzni, úrrá lenni rajta, ha szembenézünk vele újra és újra. Ez a rossz érzés megmérgezi a lelkedet, a testedet, az érzéseidet. Leírhatod a nevét akárhányszor, leírhatod a rossz dolgait, aztán fogod a papírt, összetéped, lehúzod, bármi... lehet, hogy fél év, lehet, hogy több. aztán egyszer azt veszed érte, már nem érdekel. Közömbös, legfeljebb röhögsz rajta...
Volt egy idős néni: lekiabált, megszégyenített, megalázott, stb. Hónapokon át nem múlt el nap, hogy ne találkoztam volna, vele, ne szökött volna könny a szememben - mindez nyilvános helyen. Néhány hónap múlva felköszöntöttem a névnapján. Aztán elmúlt. Ma már csak mosolygok rajta.
Te légy úrrá az érzésen, és ne az rajtad.
Én határozottan levegőnek nézem, a szükséges mondandót beszélem meg vele, de annyira bunkó szokott lenni, hogy sokszor vissza se köszön. :S
Na akkor aztán még nagyobb senkinek nézem, ami egy idő után irritálja!
eddig mindig nála borult ki a bili, esett nekem a tisztelhetnéd a koromat szöveggel, meg a hasonlók.
Ilyenkor szépen, nyugisan, érthetően, tagoltan kifejtem a saját álláspontomat, cinizmus van benne bőven.
És akkor ő alszik rá egyet, és ki tudja mondani a köszönöm szót, sőt, még a nevemre is emlékszik egy idő után!:)))
Higgyétek el, az a legidegesítőbb, ha levegőnek néznek valakit! ;)
Az utálat egyébként nagy energiavámpír, nem ajánlom senkinek!
Én sem szerettem meg illetőt, mert tudom, hogy x idő után megint olyan lesz, de ha neki lecke kell, tőlem megkaphatja!
Segít, ha megismered az Ő cselekdeteinek motivációját, gyengeségeinek okát stb.
Egyébként nem kell mindenkit szeretni, elég ha úgymond elviseljük, el vagyunk mellette.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Volt olyan, hogy hazugságnak véltetek bizonyos családi rokoni kapcsolatokat?
- Ki mit gondol arról a bizonyos szikráról a párkapcsolat elején?
- Kapcsolat koronás személlyel
- Mi a véleményetek a bizonyos újságokban található gyűjthető lapokról? Főként a számítástechnikával kapcsolatos érdekelne