Hogyan kezeljem a reflux okozta kellemetlen leheletet? (tudásbázis)
tejtermékek helyett van egy olyan tejszín, hogy cocomas. bioboltokban lehet kapni. az kiváltja a tejszínt, tejet az ételekben.
Glutént semmivel nem helyettesítem. Ha tésztás ételt ennél, alternatívaként jó az üvegtészta, ha valamibe kell liszt, akkor pedig van gm liszt.:)
A kellemetlen leheletet illetően adnék egy tippet, hátha mégsem reflux.ról van szó. Minden fogmosásnál a nyelvedet is sikáld meg alaposan! Nem is hinnéd, micsoda bűzforrás..
Próbáld csak ki: reggel, fogmosás előtt fogj egy kanalat és kapard le a lepedéket a nyelvedről (nyúlj jól hátra), majd szagold meg. Hmm.. Tehát érdemes alaposan megtisztítani..
Ha reflux, akkor beválik. Nekem már második nap semmi tünetem nem volt.
És, ha véletlenül találkozom gluténnal vagy tejtermékkel, akkor kis idő múlva máris szinte a számban van a sav.
Köszönöm pickford és holnaptól kipróbálom a te tanácsodat is bowie. Remélem beválik:)
Akinek ég lenne tippje, az természetesen leírhatja:)
Sziasztok!
A barátom mostanában eléggé sokat járja az orvosokat és kiderült, hogy reflux betegsége van. Orvosságokat szed, meg minden és időközben rájöttem, hogy talán nekem is refluxom lehet. Bár a gyomrom nem igazán szokott vacakolni, inkább az a problémám, hogy nagyon sokszor érzek savas ízt a számban. Például reggel ébredéskor, vagy ha délután lefekszem aludni egy kicsit, akkor is. Azt is megfigyeltem, hogy amelyik oldalamon alszom ott a fogaim könnyebben romlanak el. Gondolom azért, mert inkább oda folyik a sav (gravitáció:D).
Igazából ez sem zavarna annyira, de az a gond, hogy sokszor elég kellemetlen a leheletem. A fogorvos szerint a fogaim rendben vannak, szóval nem a fogaimból jön a szag. Hiába mosok naponta többször fogat, mosás után 15-20 perccel úgy is olyan, mintha ár 1 hete nem mostam volna fogat.
Gondolom, hogy nem záródnak rendesen a járatok és azért jön fel a szag a gyomromból....
A kérdésem az lenne tulajdonképpen, hogy van-e valamilyen tippetek, ötletetek, hogy mivel kezelhetném ezt a szagot? Van valami, ami esetleg nektek bevált ilyen helyzetben? Mit ne egyek, hogy csökkentsem ezt a szagot, vagy milyen készítményt használjak (öblögető, akármi...), ami hosszabb időre eltüntetné a szagokat?
További ajánlott fórumok:
- Nektek nem lenne kellemetlen, ha összetalálkoznátok vele?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Hogyan hozzuk munkatársunk tudtára, hogy kellemetlen a szaga?
- Ti mit csinálnátok ilyen kellemetlen helyzetben?
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?