Hogyan hozzuk munkatársunk tudtára, hogy kellemetlen a szaga? (tudásbázis)
Na, mi volt Moncsi!!
Lehet hogy olvassa ő is a Hoxát, meglátja a képeidet, és egyből rájön hogy róla van szó!! Olyan kicsi a világ!!!!!
Kellemetlen illatú?
Már bocsánat de a szarnak se illata van:)))
Az én lány osztálytársam haja volt zsíros,ápolatlan és kellemetlen illatú...Aztán elment fodrászhoz,aki bedauerolta,mondván hogy szárít a dauer.Akkor meg nem fésülködött,és nem is mert hajat mosni,nehogy kimenjen a dauer.Neki is szóltak páran,elmagyarázták a dolgot hol finoman,hol durván,még viccesen is,de a helyzet változatlan maradt,a lány csak elsírta magát a beszólásoktól.
Tehát felfogás kérdése is a dolog,és a saját szagát nem mindenki érzi...vagy ha igen,azt hiszi,az normális...
Nálunk az üzemben van egy kezelhetetlen eset. Tudja hogy büdös, először finoman próbáltuk, majd direktbe, majd aztán durván, de ő kiröhög és azt mondja: jól van b*zdmeg, nem muszáj szagolni!
Na, most erre mit lehet mondani?
Az biztos hogy teljesen mindegy hogy adod elő, mindenképpen megsértődik.
Mondd meg neki simán egyszerűen, hogy "Büdi vagy!" és kész. Így is, úgy is megsértődik. (legalábbis ha én a helyébe lennék, tök mindegy lenne, hogy hogyan közölén, nem esne jól)
De vehetsz légfrissítőt, olyan fajtát, hogy amikor elmegy előtte, akkor fújjon egyet (mint a reklámban)
Ez tényleg egy jó ötlet!
Sok esetben azonban nem tehetnek róla - legalábbis azt hiszik-, hisz tudják, maguk módján mindent meg is tesznek, de valahogy nem sikerül "szagtalanná" válni. Ez lehet hormonális vagy helytelen táplálkozás, életmód is okozhatja. Én mindenképp beszélnék négyszemközt az illetővel és tippeket adnék, hogy mit csináljon.
Ha ügyesen "manipulálunk", még hálásak is lesznek érte. A lényeg, hogy nem szabad sértőnek lenni, mert a helyzet attól csak rosszabbodik.
Az egyik lány volt olyan izzadság szagú, hogy a férfiak beleszagoltak a levegőbe, mint a kutya, és mentek a szag után - persze viccből. Ha ő bement egy irodába, akkor onnan mindenki kiment.
Aztán azzal a trükkel álltam elő (mert ugye mégiscsak nő vagyok, és szégyelltem magam a női mivoltomban - miatta), hogy kérdeztem, hogy milyen parfümöt használ. Megmondta (persze abból semmit nem lehetett érezni, csak az izzadság szagát).
Másnapra vettem neki egy Antisudorica nevű folyadékot és púdert is a gyógyszertárban. Ez izzadságra van, és szagtalanít is egyúttal.
Azzal adtam át, hogy ez szagtalan, és mellette jól elő jön a parfümjének az illata.
Bejött! :)
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Tetszik egy munkatársam, de nem lenne szabad, a kora...
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Nektek nem lenne kellemetlen, ha összetalálkoznátok vele?
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Nőként hogyan hozzuk egy férfi tudtára, hogy "szabad a pálya"?