Hogyan készítsek finom zabkását? (tudásbázis)
Kihűl, pláne ha gyümölcsöt teszel bele.
Hideg tejjel időbe telik, de az aprószeműnél nem sok idő ez sem.
Reggel belerakod, mire letusoltál, készen van.
Nem mintha nem lenne ehető "ázatlanul", de jobban érvényesül a beltartalma, ha forrázzuk és/vagy savanykás közegben esszük (gyümölcs vagy tejtermék).
Szia Guruljka!
Köszönöm a válaszod.
Próbáltad hideg tejjel is? Ugyanúgy megdagad és megpuhul, mintha forrázod vagy főzöd?
Nekem egyelőre a meleg változat nem szimpatikus.
Szia!
Az az alap, hogy ahogy szereted. Nincs pontos mérték.
Az egyik megoldás, hogy a zabkását tejjel leöntöd, és hagyod állni egész éjszaka. Másnap még hígíthatod tejjel.
Amikror ráöntöd a tejet és kavargatod,akkorérezni fogod a kanállal a sűrűségét. Kicsit még duzzadni fog.
Van, aki hígan szereti, van, akinek olyan sűrű kell, hogy ne cseppenjen le a kanaláról.
Amásik fajta kása, hogy leforrázod tejjel, és hagyod állni. Sőt van, aki elkeveri tejjel és egy pillanatra felforralja.
Én leggyakrabban kevés vízzel forrázom le. Utána elkeverem kefirrel vagy joghurttal, fél narancsot kockázok bele, és egy almát. Vagy amilyen gyümölcs van itthon.
Vagy úgy eszem, mint a tejbegrízt, fahéjasan. Édesíteni csak ebben az esetben szoktam, egyébként elég édes benne a gyümölcs.
Még sosem ettem zabkását, de most szeretnék. :)
Vettem aprószemű zabpelyhet.
Van hozzá növényi tej, étcsoki, fagyasztott és friss gyümölcs, dió, mandula, kakaó, fahéj, édesítő.
Ti hogyan készítitek?
A mennyiség is érdekelne, hány gr zab és hány dl tej egy adag.
Köszi. :)
További ajánlott fórumok:
- Névnapozásra milyen finom csemegét készítsek?
- Milyen finom salátát készítsek szilveszterre?
- Hogyan készítsek finom házilaskát?
- Hagyma nélkül hogyan készítsek finom főtt krumplit?
- Kevés és olcsó alapanyagból, milyen finomságot készítsek?
- Hogyan készítsek finom fokhagymás tejszines salátaöntetet? Ötleteket várok