Névnapozásra milyen finom csemegét készítsek? (tudásbázis kérdés)
Nagyon ajánlom a Pongyoplás csikemellet, olvasd el
a recepteteimebe.
az emeletes élevezet pedig :
ez fent van netten is :
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére nesquik kakaót szórok
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére nesquik kakaót szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
No akkor a tejföl torta:
Kör alakú tortaforma, 26 szeletes legyen!!
1 nagy zacskó négyzet alakú háztartási keksz!!!
Lényeg a négyzet!!!
3 nagy doboz tejföl.
9 evőkanál kristálycukor
6 zacsi vaniliáscukor
1 zacskó erdeigyümölcsöz tortazselé! ami 26 cm tortára jó!!!
1 üveg magozott megy!
tefölöket összekevered a cukorral és vaniliáscukorra.
álljon egy 5-10 percig!
addig előveszed a tortaformát, és alulra raksz egy sok kekszet, körbe köre, azért kell négyzet alakú, hogy ne legyen rés közöttük, én úgy szoktam, hogy kicsit a végüket egymásra teszem.
az alsó sornak jól kell takarnia a forma alját!!!!
eloszlatok rajta egy adag tefölt normálisan.
én csurgatni szoktam majd óvatosan kanállal eligazgatom.
majd megin egy sok körbe körbe kekesz ez már jóval könnyebb mert nem csúszik hisz megtapad a tejfölön!
majd megint tejföl, és még egy sor keksz.
Végül tejföl, arra figyeljünk, hogy ne öntsük nyakon tejföllel a végén mert megy még rá a megy meg a zselatin!!!
na ha kész az utolsó tejföl akkor irány a hűtő, jó éjszakára!!
Tehát este hatkor bevágod a hűtőbe és másnap délelőtt jöhet rá a lecsöpögtetett megy, felfőzöd a zselatint.a zselatin utasítások rajta vannak a zsela hátulján!!
Majd ha kész a zselé, azzal nyakonöntöd, majd vissza a hűtőbe és ha megdermedt a zselé!! lehet tálalni, úgy mint egy tortát!!!
Egy a lényeg NEM ZÓNÁS KAJA :):):)
De viszont Isteni!!!!!
ezt nagyon jó szívvel ajánlom!!! Abbahagyhatatlan.
Stahl receptkönyvében van benne.
Dupla adag alatt el se kezdd!
Köszönöm csajok,de én főleg sós különlegességet keresek.
De jól hangzik a kávékrémes diós torta,és az emeletes élvezet is. ;)
hihihihi
ne haragudj, de Nekem erről valami nagyon mocskos dolog jutott eszembe:)
tejföltorta, emeletes élvezet:)
uh
Én is megyek hozzád vendégségbe:)
Sziasztok!
Annyiszor segítettek már....most is rám férne.
Szülinapi-névnapi csajos beszélgetős napom lesz :)
Meg szeretném lepni a vendégeimet valami finomsággal.Torta persze lesz...mellé szeretnék valami sós jól bevált különlegességet...egyszerű és finom...Egyik évben cukkinis rétes volt,máskor virslis kifli...pizzás csiga...Most tanácstalan vagyok!
egyszerű. nem kell sütni: tejföltorta, vagy emeletes élevezet!
nem az a tejföltorta ami az interneten kering!