Hogyan készítsek finom fokhagymás tejszines salátaöntetet? Ötleteket várok (tudásbázis)
Értelemszerűen tejszín és fokhagyma, ha utóbbiból van granulátumod, akkor az, de ha frissből csinálod, akkor passzírozd.
Raknék még bele sót, vegetát (vagy lehet kapni olyan keveréket, amiben csak zöldségek vannak, ízfokozó meg só nincs - én ilyet használok), aztán talán egy kis fehér borsot, szárított petrezselyemzöldet.
Ezen kívül talán mást nem is, bár közben kóstolgatnám, minek az íze hiányzik még.
Aztán betenném a hűtőbe, álljon egy fél napot jól lezárva, majd felhasználás előtt átszűrném egy sűrű szűrőn.
Sose csináltam még, de lehet, hogy kipróbálom, adtál egy jó ötletet!!!
(A gyári önteteket utálom!)
Hasonlóan lehet még gyros-öntetet is csinálni:
natúr joghurt, kicsi víz, só, szárított kapor, só, icipici oregano, fokhagyma.