Hogyan készítsek a saját lábamról láblenyomatot? (tudásbázis)
Aranyat, vagy ezüstöt. Lapra, vagy profilra lehet hengerelni vele a fémet.
Ezek a gépek is egy életre szólnak, de nagyon drágák...
voáá... és mit kéne hengerezni? az aranyat??
Enyém is elég költséges mulatság... pedig alig kell hozzá valami és mégis...
Nekem is az volt a tervem, hogy befejezem a sulit, és ötvösnek szerettem volna továbbtanulni, de aztán suli után jött a munka, nem tanultam tovább...
Pedig de sokszor játszottam én is a gondolattal, hogy ékszereket tervezek... nekem van itthon felszerelésem a tűzzománcozáshoz, csak úgy vettem észre, hogy nem nagyon van rá kereslet... :(
Festeni sosem tudtam, de grafikában jó voltam.
Érdekel a szalvéta-tecnika, és jó lenne a gyöngyfűzésbe is jobban elmélyedni. De idő, és idő...
Köszi :) nekem is mondták már sokan, hogy aktívabban kéne festenem, de... valami mindig közbejön... :D sokat számít az is, hogy milyen a hangulatom.
Mit tanulnál még?
Nagyon szép dolgokat készítesz!
Már én is annyiszor neki akartam állni valami újat tanulni, de valami mindig közbejött...
Az eredeti szakmám aranyműves.:DDDD
Most már ritkábban, de régebben nagyon nyomtam : gyöngyfűzés, papírfigurák készítése, modellezés, stb....
Én is a kisfiam tappancsát és kezét csináltam így meg, bár nekem a gyurma nagyon kemény maradt, így sógyurmát készítettem.
A dombornyomatot pedig lefestettem vízfestékkel kékre.
:) te is elég kreatív lehetsz, ha ilyenekkel foglalatoskodsz :))
Szoktál csinál más kézműves dolgokat is?
Nem kell formázni, maximum, ha valahol nagyon elnyomódott, és a körvonalakat simogasd élesre, hogy szépen kidomborodjon a gipszlapból. Egészben rakd bele az edénybe, mert ez adja meg a gipsz alapot.
Amikor öntöd bele a gipszed, rázd meg többször óvatosan, hogy a levegő buborékok ki tudjanak jönni belőle.
Ha megkötött a gipsz, és óvatosan lefejted róla gyurmát, egy késsel még tudsz rajta korrigálni. Tudod élesíteni a vonalakat, lesorjázni, és a még megmaradt levegő buborékok nyomát is lehet tüntetni. Aztán hagyd még száradni a szabad levegőn...:DDDD
A legolcsóbb gyurma tökéletes hozzá. Mielőtt belelépsz, próbáld bele a gyurmát az edénybe, hogy tökéletesen passzoljon bele...
Arra figyelj, hogy az alapnak olyan formája lesz, mint az edényed aljának, úgy kell kiválasztanod.
Ha teszel a gipszbe dermedés közben drótot, akkor akár fel is akaszthatjátok a falra...
:D nekem is van a fiamtól... :))
de csak tenyér, amikor pici volt, akkor az ágya köré csináltunk a falra egy csomó színes kis kezet :)) meg itt mellettem a falon is van egy pici keretben, natúr bőr hasított darabon... örök emlék! Most már nagyobb keze van :)
www . kezeslabas . hu
Itt nézelődj!
Gyurma esetén nem tudsz a lábfejedről csinálni, csak a talpadról. Nekem kb. 1 ,5 cm-re emelkedik ki a szintből.
A videón valami gélbe nyomják be a baba lábát.
Én is vettem, de nem ilyen márkájút. Nem sikerült megcsinálni, ezért találtam ki a gyurmás megoldást.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hogyan készítsek hurkát házilag?
- Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni?
- Nemsokára szendvicset kell készitsek, szeretném ha megosztanátok velem, hogy ti milyen szendvicseket készitetek?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?