Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni? (tudásbázis)
Ennyire szerintem nem szigorú a böjt napjainkban. Ez valami egyéni dolog lehet hogy ő ennyi félét nem eszik. Ha még a fehérliszt is kivan zárva akkor a rántás/habarásra is figyelned kell. Tényleg csak az marad amit Icus írt. Sült/grillezett zöldségek vagy valami salátaféle.
Ne sajnálgasd, ha ő 10 éhes, jóízűen falatozó nem böjtölős közé be mer ülni, egy olyan asztalhoz ami roskadozik a finomságoktól, ráadásul úgy hogy fogalma sincs lesz e valami olyan az asztalon amit ő is megtud enni, akkor nem elveszett ember :)
A hal az böjtös kaja nem? Hiába állati eredetű, de azt szokták böjtnél enni. De, ha semmi hús, akkor tényleg csak egy saláta vagy gyümölcstálat tudsz neki készíteni. Tuti ő sem eszik m ást. Vagy ha annyira akarsz neki valamit készíteni, grillez vagy sütőzacsiban süssél neki mindenféle zöldséget:)
Nálunk nagyon bevált pl. a padlizsán. Karikára vágod, besózod. Hagyod állni 1 órát. felitatod a levet róla. Kis tepsibe teszed. sózod, borsózod fokhagymakarikákat teszel rá beborítod paradicsommal és megszórod bazsalikommal:) Aztán sütőben megsütöd. Szerintem guszta is és nagyon fini is. Igaz számomra sajttal lefedve az igazi, de a vendégnek csináld natúr:)
Nem eszik semit álatit, semmi mesterségeset, se cukrot, se húst. Igazából csak növényi eredetű dolgokat.
Én nem érezném kellemetlenül magam ha két tányér levest ennék, pláne ha finom is. Örülnék hogy figyelmes volt a vendéglátóm és olyat készített amit én is megehetek .. nem kell ebből akkora ügyet csinálni, a jó hangulat a fontosabb, az vigye végig az ebédet már roszz nem lehet :)
Ne aggódj, a legtöbb vegetáriánus fel van készülve arra, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel a vendéglátók. A szeme sem fog rebbenni, ha csirkemellel kínálod: naaaaa, csak egy falatot, attól nem lesz semmi bajod :)))
Nem világos a kérdés, böjtöl vagy vegetáriánus. Mert előbbinél nem fog enni, utóbbi esetben szívesen pontosan milyen vega? Van aki sajtot, tojást, halat sem eszik. Van aki kizárólag csak húst nem.
Miért nem kérdezed meg tőle, hogy mit szeretne enni? A saját dolgodat könnyíted meg vele. Szerintem a legrosszabb megoldás, hogy egyen két tányér leveset, vagy csinálsz egy salátát. Attól csak egy felesleges nyűgnek fogja érezni magát.
Szólja, ha kérsz recepteket, de derítsd ki, hogy mit nem eszik.
palacsintába topjás és tej is kell
sőt cukros a tölteléke, halott dolog
paradicsomleves
(petrezselymes) rizs, tartár mártás, rántott mindenféle: húsevőknek hús, lehet még gombafejek, padlizsánszeletek, sajt, karfiol. A húst csak a zöldségek után süsd vagy külön olajban;))
Zöldséglevesek, bab, borsó, karalábé, karfiol stb.
Főzelékfélék, rakottzöldségek.
Viszont ha lesz több vendég is, de csak ez az egy böjtöl pl. főznék bablevest és a szokásos húsételeket mellé. Szed két tányérral és jólakik, és a többiek is kedvükre ehetnek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Hogyan készítsek a saját lábamról láblenyomatot?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hogyan készítsek hurkát házilag?
- Nemsokára szendvicset kell készitsek, szeretném ha megosztanátok velem, hogy ti milyen szendvicseket készitetek?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?