Hogyan kell ezt a teát elkészíteni? (tudásbázis kérdés)
Én is ilyen ízesített gyümölcsteákat iszom. Most éppen a fahéjas szilva a kedvencem.
Vannak szűrős teás-kávés kannák, főzők. 2000-2500 ft.
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.
Szerintem egyelőre marad az áztatós-leszűrős módszer. Nincs itthon semmi eszköz, csak szűrő. A teatojás az az ezüst színű lyukacsos izé, amit a húslevesbe tesznek? Én olyat a teámba tuti nem áztatok. De ez a papír filter nagyon jó, nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Ráadásul komposztálható. Majd veszek ilyet, ha lesz még ilyen darabos teám. Ezt ajándékba kaptam.
A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!
Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (100°C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben:
- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teára,
- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt,
- Javasolt áztatási idő 5 - 7 perc.
A tea érzékeny növény és figyelmesen kell báni vele. A különböző típusú teákat más-más hőfokon kell áztatni és az ideális hőmérséklettől való eltérés azonnal megmutatkozik az ízekben. Míg a fekete és herba teákat 100 fokos vízzel kell készíteni, addig a zöld teáknak az ideális a 75-80 fokos víz. Ezzel kapcsolatban mindig találsz megfelelő instrukciót a csomagolásokon. Ha felforralod a friss vizet, mindig hagyd kicsit hűlni. A forrásban lévő vizet közvetlenül soha sem szabad a teára önteni, mivel úgymond megégeti a teát, ami így nem fogja a teljes ízét kiadni. A legkönnyebben úgy tudod a megfelelő vízhőmérsékletet beállítani - például egy 75-80 fokos vízhőmérsékletet zöld teákhoz – hogy 80% forró vízhez 20% hideg vizet adsz.
Általánosságban egy bögre forró teához egy nagy teáskanál szálas tea kell. Ha ráöntötted a vizet a teádra, figyelj arra, hogy csak az adott teafű típusának megfelelő ideig áztasd. A meghatározott áztatási idő elteltével romlik a tea íze. Ha a teát erősebben szereted, akkor ne tovább áztasd a teafüvet a vízben, hanem több teafüvet áztass be. A teafű áztatásának az idejét és azt, hogy egy liter vízhez hány gramm kell, mindig megtalálod a csomagolás hátulján. A tealeveleknek a megfelelő ízek kiadására mozgásra van szükségük, így nem célszerű szűk, zárt eszközök használata, melyben összepréselődik a tealevél.
Vegyes teafűre vonatkozót nem találtam.
Teatojásba teszed, vagy lehet kapni teafilter zacskót.
Ha végképp nincs egyik sem, csak simán beleteszed a forró vízbe, és leszűröd.
Dobozban van. Én eddig csak filteres teát használtam.
Összetevők: hibiszkusz, almakockák, csipkebogyóhéj, szederlevél, bodza, aroma, málna gyümölcsgranulátum (glükózszirup, cukor, málna, sűrítőszer: nátrium-alginát), fekete ribizli, fagyasztva szárított eperdarabok, szeder.
További ajánlott fórumok:
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)
- Hogyan kell elkésziteni a medveszölö teát?
- Friss csalánból, hogyan kell a teát elkészíteni hajöblítőnek?