Hogyan kell egy tortát szépen flambírozni? (tudásbázis)
Köszi Andi!
Akkor megpróbáljuk majd, és akkor célszerű vmi száraz dolognak lennie a tetejének( mondjuk piskóta) vagy..?
Pontosan az előtt kell ráönteni, mielőtt meggyújtanád.
Nem a meleg sütitől fog párologni, és nem is kell az ételnek melegnek lenni.
Szülinapitorta lenne ugyanis, és amikor átadnánk kellene h lángoljon.. :D, mint egy nagy "gyertya" :)
Sokmindenkinnek lesz a szülinapja :)
És semmi extra előkészület vagy alapanyag nem kell? Az alap is lehet bármi? mondjuk piskóta és azt locsolom meg? vagy hogy kell elképzelni? és ezt gondolom a tálalás előtt elég ráöntetni mielőtt meg akarom gyújtani?
És nem kell h meleg egyen alatta a sütemény, h párologjon? -ilyesmiket olvastam róla..(?)
Merőkanálban meggyújtod az italt, és ráöntöd a tortára. Legalább 40 fokos ital kell, de nem baj, ha több.
Zselatin, tejszín ne legyen a tetején, mert annak nem tesz jót a hő, egy gyümölccsel, cukorral fedett viszont jó választás.
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok ez olyan torta receptet, aminek lángol a teteje? Vagy, hogy el tudnátok-e mondani; hogyan kell flambírozni? (itt a tálaláson lenne a hangúly!!)
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- Hogyan kell valakit szépen visszautasítani?
- Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent
- 6 hós babánál mindenképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást? Kislányom 6 hós múlt, sok tejem van, szépen fejlődik, szeret szopizni
- Hogyan kell erdőmestert tortát késziteni?
- Cukrászok! Hogyan kell szépen bevonni marcipánnal egy tortát?