6 hós babánál mindenképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást? Kislányom 6 hós múlt, sok tejem van, szépen fejlődik, szeret szopizni (tudásbázis kérdés)
Nagyon idegesítő. :(
Meg tesót is kéne gyártani, nagyobb az esély ugye, ha nem szoptatok.
Nincs szívem hozzá, főleg, mert múlt hétig náthás volt, rossz volt a hangulata, állandóan üldözött a cicimániájával, most hétfőn meg megkapta a 15 havi oltásokat, most azért lóg rajta. Ehh, nem egyszerű ez. Meg az ember tudja,hogy milyen jót tesz neki az anyatej... :(
Tőlem akármeddig szophatna, csak ugye ezek a fránya kiütések, már nagyon ennék borsót pl. :(
Meg mi is szeretnénk kistesót.
Azt mondja ezt, aki nem szoptatott vagy legalábbis alig, alig.....
Világ legjobb dolga a szoptatás, csak a jó oldalát tapasztaltam!
Persze az elején nekünk sem volt könnyű, de ezt a harcot szerintem sokan megvívják.....
Kóstolgatni kell, megismertetni, de szopizzon csak nyugodtan, sőt 1 éves koráig ez legyen a legfontosabb és ez is a legjobb....
Én krumpli, répa, almával kezdtem....
Mi most már lassan, lassan befejezzük a szopit, de még este van, mi is 15, nemsokára 16 hónaposak leszünk, tesót szeretnénk..... :-))
Nekem sajnos le kéne szoktatnom a lányom róla, mert csalánkiütéseim vannak bizonyos ételektől, és a doki szerint a szoptatás miatt van, mert "lezabál" a gyerek teljesen.
Egyelőre nincs szívem hozzá...
De jó:)
Manapság ha egy mama sokáig akar szoptatni, azt mondják, hogy "ősanya" :)
Pedig a legjobb dolog összebújni:)
Nekem amúgy még mindig imád szopizni, 15 hónapos elmúlt. :)
Van, amikor napi 5-6x is szopizik még. :)
Azért ajánlják, mert a tej már nem elég a babának fél évesen. Vasraktárai kiürülnek, ez is pótolni kell.
Nekem is volt bőven tejem, de elkezdtem. Továbbá 6 hónaposan ajánlják a glutén bevezetését, így kevésbé alakulhat ki cöliákia, lisztérzékenység.
Tehát először szopi után kiskanállal frissen csavart alma levét kell adni, pár kanálkával csak. Ezt pár napig csinálni, aztán lehet már egy kis turmixolt alma, után jöhet a répa ugyanígy, vagy barack. 1-2 hét múlva én adtam egy pár kanál kekszpépet a glutén miatt, de lehet a gyömölcsöt is főzni és beletenni egy kiskanál lisztet.
Szóval ne aggódj, jó darabig még a tejci a fő élelem, csak a desszert a gyümi és a glutén :)
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- Korai hozzátáplálás.
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(
- A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak?
- 4, 5 hónapos a kislányom.ti hogyan kezdtétek tápszer mellé a hozzátáplálást?