Cukrászok! Hogyan kell szépen bevonni marcipánnal egy tortát? (tudásbázis)
Nem gondoltam hogy így kell. Megpróbálom énis.
Köszönöm! :)
Ha ügyes vagy, akkor könnyű. Szerintem érdemes előtte gyakorolni, mondjuk egy lábas külsején.
Vékony porcukorrétegen ki kell nyújtani sodrófával a marcipánt, a tetejét is finoman megszórni és óvatosan feltekerni a sordófára. Aztán letekerni a tortára, úgy, mint tepsibe a tésztát.
Sziasztok!
Nem csináltam még... érdekelne, hogy nehéz-e szép egyenletesen bevonni, megy gyakorlás nélkül is? Esetleg van valami trükk?
További ajánlott fórumok:
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Lehet formatortát kókuszgolyó tésztából csinálni és marcipánnal bevonni?
- Mit használnak a cukrászok a krémek szinezéséhez?
- Hogyan ragasszak össze marcipant marcipannal?
- Hogyan kell marcipánnal bevonni egy kerek tortát, hogy ne legyen gyűrődés az oldalán?
- Hogyan kell a torta egész tetejét bevonni marcipánnal?