Hogy zajlik egy neurológiai és egy MRI vizsgálat? (tudásbázis)
Én kaptam kontraszt anyagot, de semmi rosszullét nem volt.
Nemrég CT vizsgálatom is volt, ott is kaptam kontraszt anyagot. Rosszullét nem volt.
Nem biztos, hogy adnak kontrasztanyagot. Nekem kétszer volt MRI-m, sosem adtak.
Kísérő nem kell.
Szia! Ne félj az MRI-től. Nekem kétszer is volt. Ha agyi felvételt készítenek, akkor ráfektetnek az "asztalra", rögzítik a fejed egy ráccsal, hogy ne tudd mozgatni. Kapsz fülvédőt is. Utána behúznak a gyűrűbe. Nekem adtak a kezembe egy "pánik-gombot", hogy ha bármi gondom adódik, meg tudjam nyomni.
Kb 8 perc volt az egész. A gép valóban jó hangos, de kibírható.
Nem fogsz elkábulni, semmi bajod nem lesz. Kiszállsz a gépből és indulhatsz is. Mondjuk én nem kaptam kontraszt anyagot, lehet attól egyéni érzékenység miatt rosszul lét. De ezt a részét nem tudom igazán.
Remélem semmi komoly. Jobbulást!
Szia! Nekem már több mint 5 éve volt ilyen vizsgálatom. A neurológia vizsgálaton reflex vizsgálatot végeztek, kikérdeztek mindenről. Szemészetre is elküldtek, szemfenék vizsgálatra.
Az MRI-nél pedig be kell feküdni egy gépbe, vénásan kapsz egy kontraszt anyagot, majd a gép elvégzi a vizsgálatot, addig mozdulatlanul kell feküdni, közben hangszórón át tájékoztatnak, hogy mikor mit csinálj. Pl. levegő vétel..stb.
Kicsit zajos a gép, de nem kell félni. Nyitott a gép.
A napokban fogok menni kivizsgálásra, mert már hetek óta fáj a fejem, hányok, szédülök, elfelejtek dolgokat, nem tudok koncentrálni. Lehet, hogy csak kimerült vagyok, vagy a stressz váltja ki ezeket belőlem.
Félek, hogy el kell majd végezni egy MRI vizsgálatot.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy miket kérdez az orvos a neurológiai vizsgálaton, mikor csináltat MRI-t? Ez meddig szokott tartani? Könnyen végig lehet csinálni? Titeket nem zavart a kis hely és az erős hang, amit a gép adott ki magából? MRI után mennyire kábult az ember? Egyedül haza tud menni, vagy jobb ha van mellette kísérő?
További ajánlott fórumok:
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Hogy zajlik egy laktóz intolerancia vizsgálat vérvétellel?
- Pupillatágítós szemvizsgálat egy 8 hónaposnál hogy zajlik?
- Kismedencei MRI vizsgálat hogyan zajlik?
- Hogy zajlik egy felülvizsgálat Budapesten?
- 3 évesnél neurológiai vizsgálat