Pupillatágítós szemvizsgálat egy 8 hónaposnál hogy zajlik? (tudásbázis)
Találtam egy jó cikket!!
Több szemészeti topik van, talán ez a legfrissebb, ide rakom be.
[link]
érdemes végigolvasni
Ma megkapta a szemüvegét a drága!Eddig nagyon jól viseli,igaz egyszer már lekapta a fejéről és ütni kezdte az asztalhoz.Még jó,hogy törésálló!Ahhoz képest büszke vagyok rá,nem nagyon zavarja.Csak kicsit az idegesít,hogy mintha szorítná,mert piros az orrocskájánál.Vagy ez normális?
Köszike.Lejártam ma a lábam,de találtam itt Érden.Igaz nem olcsó,20 ezer forint,de törésálló.Még így sem drága,mert ha be kellett volna menjek Pestre,az útikölcség(2szer is)többe került volna a szemüveg.Remélem hamar megszokja.
Ha jól emlékszem, Szent István krt-on van 1 OFOTÉRT, ahol lehetett ortopéd kereteket kapni.Egy esztergomi optikus hozta a hét bizonyos napjain, de majd 20 éve.
Ha rákeresel,hogy: ortopéd keret, biztosan találsz.
Az én lányom is pici korban kapta, nehéz volt a szoktatás, de hamar megszokta.
Feltétlenül vékonyított lencsét, és karcolásmentes bevonatot kérj! Sajnos a szemüvegen nem érdemes spórolni 1 ilyen kicsinél.
Szép napot!
Hála istennek,túl vagyunk rajta.Én rosszabra számítottm,de csak világítottak a szemébe,és közben húztak előtte valami nyavalyát.Csak kicsit sírt.szemüveges lesz,márcsak az a kérdés,hol veszek ilyen picinek keretet,mert itt nálunk Érden nem nagyon találtam eddig:-(
Ha otthon csepegtettél, ott már nem fognak. Ne aggódj!
Ne izgulj! Nem fogják bántani! Nem fog fájni neki! :-)
köszönöm,hogy válaszoltatok,kicsit nyugodtabb vagyok,hogy mégis mire számítsak,majd a vizsgálat előtt veszek egy jó nagy levegőt...
persze,másképp nem vittem volna el,csak hát tart az ember az olyan dolgoktól,amiről nem tud semmit
Még mindig jobb, mint hogy egész életében kancsal maradjon-és ezzel el legyen rontva az elkövetkezendő 80 éve.
Gondolj erre!
Ha csak belevilágítanának, akkor miért kéne az érzéstelenítő csepp?
Műszerrel fognak belenyúlni-de nem fogja érezni.
Erről jut eszembe, nekem volt egyszer könnycsatorna vizsgálat, mikor is egy hatalmas tűt szúrnak a szem szélébe abba a pici rózsaszínbe a könnycsatornába...
Azt hittem elájulok mikor megláttam a 20 centis tűt a szememhez közeledni .
HÚ!Hát én nagyon izgulok,pedig nem nagy dolog,csak hát ugye nem szeretem,ha a gyerekemet "szadizzák".
Műszerrel fogják vizsgálni, azért kell csepegtetni, hogy ne fájjon, és pont ezért érezni nem fog semmit.
Lehet neked nem lesz jó látvány (én pl. nembírom a szemes dolgokat pedig nővér vagyok).
A babának nem fog fájni és ez a lényeg, ne stresszeld magad, főleg mert átragasztod a kicsire,és arra nincs szükség.
ilyen picike még nem tud belenézni abba a vizsgáló műszerbe, szerintem valami kézi szemfenékvizsgálóval nézi majd meg az orvos fekvő helyzetben
Aha.Előszőr amikor voltunk,akkor csinált ilyet,hogy messziről világított neki valami kütyüvel,és akkor megállapította,hogy kancsal.
Ha jól emlékszem valami kézi kütyüvel nézte meg, de nem vagyok benne biztos. Máskor is voltam szemésznél, lehet azzal keverem. Valamivel belevilágítanak talán.
És ezt valami műszerrel végzik,amibe csak bele kell kukkoljon?Vagy ráhelyeznek valamit?Csak tudjam kb. mire számítsak.
Köszönöm,egy kicsit megnyugodtam.Interneten hiába kerestem,nem találtam ilyen vizsgálatról szóló akármit is.Valószínűleg szemüveges lesz,és remélem hamar rendbe jön.
Nekem iskolás koromban volt ilyen. Csepegtettek a szemembe félóránként. Kitágították a pupillát, így meg tudták kukkolni, hogy mi a gond. Nem láttam tőle rendesen, főleg közelre. Nem vészes. Azt nem tudom, hogy ilyen piciknél mivel kivitelezik. De fájni biztos nem fog neki! :-)
akkor ott már lehet,hogy nem kell.
ha szemöveget írnak, légy határozott a viselésében, meg kell szoknia
ilyenkor még nagyon szépen rendbe tudják tenni a szemtengelyferdülést
(nekem volt ismerősöm, ő is ilyen kis korban kapta a szemüvegét, lövészbajnok lett. szóval következetesnek kell lenni a szemüveg hordásában, ha azt kap)
semmi drasztikus!
ne aggódj
neki biztos kicsit nyűgös lesz a dolog, de nem fájdalmas.
én nekem itthon kell csepegtetni,péntek,szombat,vasárnap.Ezek után még ott is?mert nem egyszerű neki csepegtetni!
tehát akkor semmi drasztikus?
Atropin szemcseppet kap amitől kitágul a pupilla,nagyon fényérzékeny lesz több óráig,szinte nem lát vagy csak homályosan.
nem volt koraszülött,egyszerűen csak 6 hónaposan kancsal lett
A lányom kb. 1 éves volt, amikor voltunk. 4-5 alkalommal cseppentettek a szemébe 10 percenként. Utána megvizsgálta a doki, különböző műszerekkel nézett a szemébe. Nem mondom, hogy tetszett neki, de nem volt nagyon vészes. Az volt benne a legnehezebb, hogy rávegyük, nézzen a gépbe.
Nekem itthon kell csepegtetnem 3 napot.Arra lennék kiváncsi,hogy mivel vizsgálják?
miért kell iylen picin a szemvizsgálat? korababa volt?
beecsöpögtetnek a szemébe és utána szemfenékvizsgálat
ilyen picinél nem tudom, hogy csinálják, de biztos van rá spesiális gépük
nem fájdalmas
vigyázni kell, ne nyújon bele a szemébe a kezével!
További ajánlott fórumok: