Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-) (tudásbázis kérdés)
Én meg 26-ra:-) (Bár az UH meg mindig 22-t ír..)
Írtam a másik fórumodra is a vizesedéssel kapcsolatban,remélem azóta megoldódott a dolog nálad is:-)
Köszönöm az újabb válaszokat.
Képzeljétek, bevizesedtem. :( Igaz, alig ittam folyadékot, éslehet azért tartotta a szervezetem vissza, de akkor se vagyok boldog. Egy éjszaka alatt több mint 2.5 liter víz távozott belőlem.
A hüvelykenetet most vették le a 28. héten, ellenőrzés képp, hogy sikerült-e kiírtani a gombát. :S Rosszul hangzik, soha nem volt semmi ilyesmi bajom, el is szégyeltem magam, de megnyugtatott a doki, hogy ez mindenkiben benne van csak a megváltozott ph miatt elszaporodhat.
A 32. hétre kontroll cukorterhelés van beígérve, ezek mind kórházban történnek, az eredményét meg vagy Esztertől kapom meg, vagy utánajárok.
Mi az az NST? :)
Szia!
Én most vagyok a 31. hétben. A dokim azt mondta, hogy a köv. vizsgálat a 33. hét után jön, és akkor majd már nem havonta kell menjek, mint eddig (magánrendelés 5e/alkalom), hanem megbeszéljük, hogy az nst-k hogyan és mikor zajlanak, azt is ott fogja csinálni egy szülésznő, ezért nem kell kórházba mennem (és igen, ezáltal fizetnem kell majd, talán 7e-t, majd kiderül). Akkor fogom tőle megkérdezni, hogy mi legyen az utolsó laborban megnézve stb. Nekem minden alkalommal eddig csinált fizikális és UH vizsgálatot is, de emlékszem az előző terhességnél 36. héttől hetente volt nst, és minden második héten vizsgált csak (UH is és kézi is). Betöltött 38. hét után megcsászározott, mert a fiam fenékkel beágyazódott már a szülőcsatornába, kevesebb volt a magzatvizem és alig bírtam már menni annyira leesett a hasam. Ez volt 2,5 éve. Most a baba koponyavégű és azt mondta, hogy sima szülésnek indulunk neki, hát nagyon félek, mert én kiegyeztem volna a császárral, azt már tudom, hogy milyen és most meg annyi újdonság, meg bizonytalansági tényező vár rám.
Az anyagi részére szerintem direktbe kérdezz rá. Én az elsőnél is ezt tettem, akkor megmondta, hogy a sima szülésért 50-et szokott kapni, mivel császár volt én adtam 60-at. Most mikor nyilatkoztatott, hogy nála akarok-e szülni, akkor mondta, hogy jó, tudjam, hogy ő most 80-at szokott kérni a szülésért. És mivel császáros voltam előtte 40. hét után biztos, hogy befektet, illetve a szülés lefolyása közben míg másnál kivárnának szinte a végsőkig (persze baba-mama funkciókat figyelembe-véve), nálam az első megingásnál irány a műtő, bár mondott olyat is, hogy ne aggódjon, lehet, hogy majd kiesik magából a gyerek :-)))
Szia!
Nálam 32 hetesen vették le a hüvelykenetet. Ilyenkor tenyésztik,nincs-e valami baktérium ,candida,ha találnak írnak fel kúpot,szülésig ki lell kezelni,ezen kívűl
volt még egy 2uh szülésig és Ctg a 36. héttől.
Köszi a drukkot. :) Egy vizitdíj 8.000 Ft, most emelte, de a régi betegeknek maradt ennyi. A szülést nem kérdeztük még meg... 3 lehetőség van. Vagy azt mondja, hogy a vizitdíj tízszerese, vagy azt, hogy amit gondolunk, vagy mond egy jóval magasabb összeget. :)
Rákérdezzek szerintetek?
:) Igaz.
Valahogy azért majd rá kéne kérdezni az orvostól, hogy anyagilag is hogy fog kinézni az utolsó néhány hét..
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Vákuumos terhességmegszakítás előtt milyen vizsgálatokat csinálnak?
- Terhesség alatti CT vizsgálat veszélyes a magzatra?
- Ultrahangos vizsgálattal teljesen megállapítható a terhesség vagy annak hiánya?
- Genetikai vizsgálatok a terhesség alatt
- Beágyazódás után 8héttel csak manuális vizsgálattal orvos észre tud venni terhességet?