Terhesség alatti CT vizsgálat veszélyes a magzatra? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Köszi a hozzászólást! Írtam privit neked!
Én is így voltam Ct-n. Persze nem tudtam, hogy terhesen, a genetikai tanácsadóba felállították a kockázati tényezőket, kb 10% esélyt adtak, hogy beteg lehet.
Kb. 2 hónap múlva tudtam meg egy magán belgyógyásztól, hogy egy kicsit magas volt az a 10%.
Csekély rá az esély, hogy baj lesz.
A fiam 4,5 éves, olyan szervi baja nincs amit a sugárzás okozott volna, vagy a kontrasztanyag.
Inkább kérd ki több szakember véleményét.
Mindenkinek az lesz a legjobb, ha döntesz minél hamarabb.
Nagyon sok erőt! Nyugodj meg, mert úgy lesz könnyebb döntést hozni.
Legyél erős! Bárhogy is döntesz!
És örülnék, ha hallanék felőled még. Szerintem a többiek is.
Igen én is olvastam ilyet is.
Hát...ez csak jobb helyeken van sajnos. Nálunk semmilyen röntgennél nem adnak, és nem kérdeznek. Ha te szólsz és kéred, nagy immel-ámmal adnak!
Szóval ez csak jobb helyeken van!
én mindenhol azt olvasom( szakemberektől) ,hogy fejnél történt vizsgálatnál nagyon minimális az esélye annak,hogy baj legyen a babával.az anyuka megnyugtatásásra genetikai tanácsadást és a terhesség során több uh-ot javasolnak,de elvetetés fel sem merül...
nem takartak le?ilyenkor tenni szoktak köpenyt a lenti részekre.mellkasröntgenen is mindig adnak olyan szoknyakinézetű izét,hogy a kényes részek védve legyenek.
És akkor mit mondtak? akkor nem volt ilyen kérdés?
Jaj szegénykém!! Én azt tenném, amit írtam. Várnék. Próbálnék megnyugodni és várnék. Nem tudom mire, de ezt tenném.
hűha! Ez annyira nehéz. Én nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Én tuti beleőrülnék. A férjed mit mond?
Könnyen sikerült? Hány éves vagy? Gyerekek hány évesek?
Igen, azokat a dolgokat, amiket leírtál kell mérlegelned. Véleményt hallgass meg, de magad dönts.
Volt már ilyen az ismeretségemben egyszer, és ők nem tartották meg a babát.
Próbálok neked okosat mondani, csak az a baj, hogy....nekem más van a hátam mögött. Valószínűleg én megtartanám. És majd később, ha ne adj Isten kiderülne, hogy baj van, !!!!!de ne adj Isten!!!!!, akkor döntenék. Persze attól is függne, hogy mi a baj.
Jaj!! Hát nem tudok okosat mondani.
1981-ben már volt UH.
Egyébként tüdőszűrőre most (nem terhesen) sem mennék, inkább egy mellkas röntgen..
Azt nem írtad, hogy most mennyi idős terhes vagy.Sok van még a 12-ig? Te hogy érzel ezzel kapcsolatban? Nyugodtan írhatsz, megértünk mindent.- Ha akarsz.
Különben én is félnék és aggódnék, és engem sem nyugtatna meg a valószínűleg.
Szia!
Nekem a 6. hét környékére volt egy kontrasztos MR vizsgálatom.Azt mondta a nőgyógyász,hogy válasszak,a kettő együtt nem megy!Gyerekem lett,egészséges,vizsgálat meg elhalasztva.Mindenképpen kérdezd meg az orvost!
Ildi
Még tüdőszűrőre sem lehetett menni, ha valaki gyermeket várt... ez legalábbis l981-ben így volt :)
csak a terheskönyvet kellett bemutatni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Vákuumos terhességmegszakítás előtt milyen vizsgálatokat csinálnak?
- Meddig ill. mennyire veszélyes a bárányhimlő a terhesség alatt?