Vákuumos terhességmegszakítás előtt milyen vizsgálatokat csinálnak? (beszélgetős fórum)
Szia!
Tudom, hogy nem túl friss már a hozzászólásod, és ne haragudj, ha esetleg feltépem a sebeket (sajnos én is átéltem már), de elárulnád, hogy melyik kórházban alkalmazták nálad ezt a tágító kapszulát?
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz!
Piggy
Mindenütt más a szokás.
Hol csinálnak 2 naposat?
Elvileg laborokkal, illetve vércsoport meghatározással kell odamenni és fontos, hogy nálad legyen a családsegítő által kiadott csekk is.
Bemész, feltesznek egy lamináriát, kb: 3-4 óráig fenn marad (nem fáj, enyhe menstruációs görcs-szerű érzés), aztán bevisznek a műtőbe, elaltatnak és ennyi.
Ha felébredtél, még 2 óra megfigyelés, aztán mehetsz haza.
Milyen gyógyszereket szedtél, ami miatt azt tanácsolta??? Hány hetes kismama vagy?
Sziasztok,
mvkriszta, elmondanád hol és melyik kórházban műtöttek pontosan. csak azért kérdezem, mert úgy tudom a legtöbb kórházban lamináriát használnak, de ez a tágító kapszula picit jobban hangzik. van valakinek tapasztala arra vontkozóan, hogy melyik kórházban használnak még ilyet. a válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Gondoltam megosztom én is az "élményemet".
Egy éve próbálkoztunk, kiderült, hogy a peteérésemmel van gond,ezért stimuláltuk gyógyszerrel (closti). Második hónap kúra után végre megjelent a két csík a teszten. Hatalmas öröm, stb. Dokinál 5 hetesen voltam, minden ok. Majd a 10.héten, kiderült, hogy nincs a picinek már kb 1 hete szívhangja... Magyarázat zéró. :-(( Szörnyű napokat éltünk át. A beavatkozás a kiderüléstől számítva egy hétre volt!! Reggel felhelyeztek egy tágító kapszulát, majd lefeküdtem és vártam a soromra. Addig éhen, szomjan, kb délután 2 körül műtöttek. Rövid altatásban, semmit nem éreztem. A műtét után 2-3 óra alvás + pihi, majd irány haza. Este fél hétre már otthon is voltam. Utána 3-4 napig enyhe vérzés és ennyi...
Nem mondom,hogy kellemes érzés, főleg lelkileg viseli meg az embert, de csak ajánlani tudom a tágító kapszulát a rettegett laminária helyett.
Tudom, furán fog ez így hangozni, de rájöttem, talán jobb is ez így, még az elején kiderült, hogy gond van. Később, 4-5 hónaposan elveszíteni egy babát már koránt sem ilyen könnyen kezelhető ügy.
Minden hasonló helyzetben járó társamnak kitartást és sok erőt kívánok! Fel a fejjel csajok, van remény! Bízzatok abban, hogy a természet tudja, mit miért csinál!
Kriszta
Jó nagy paraszt volt az orvosod.
Hülyeséget meg ne beszélj! Erős orvosi ajánlás miatt megy abortuszta.
elolvastam a hozzá szólásokat
én is átéltem ilyen mütétet...
féltem, a doki azt mondta "akkor félt volna amikor csinálta"
és azt mondta, ha egészséges gyeretet akar mág valaha, akkor 5 évig ne találkozzunk...
szófogadó voltam 5 évvel később egészséges Lányom született.....
igaz haragudtam a világra, még a gyerekekre se tudtam sokáig nézni....
és most valóban azt gondolom a megelőzés fontos lenne, sokat gondolkodom rajta, hogyan lehetne a lányokat felvilágositani, úgy hogy azzal ne sérüljön, és mégis profitáljon belőle....
volt egy barátom, aki arra tanitott, mindig azt csináld ami szivből a te döntésed, ha csak 1 % félelem, hát? nem is tudom? érzés van benned akkor NE TEDD mert akkor megbánod.
További ajánlott fórumok:
- Csinálnak valahol felnőtteknek anyagcsere genetika vizsgálatot?
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Terhesség alatti CT vizsgálat veszélyes a magzatra?
- Ultrahangos vizsgálattal teljesen megállapítható a terhesség vagy annak hiánya?
- Genetikai vizsgálatok a terhesség alatt