Hogy lehet házilag mézet készíteni olcsón? (tudásbázis)
Szia Szamó,
honann tudod, hogy vegyszermentes a mézetek? Pl a napraforgót nem szokták permetezni?
Szerintem minden méznek más a zamata, attól függően, hogy milyen virágokról gyűjtötték a méhecskék.
Hogy melyik a jobb? Kinek melyik......
Én a vegyes virágmézet szeretem jobban, párom a napraforgót, kisfiam mindenevő:-))))
Régeben dícsérték a selyemfűmézet, vélemény? De hogy melyik a jó? passz.
Kíváncsi vagyok én is.
ilyen az amikor két meéhész egymásnak esik? :)))
régiember,melyik a jó méz?én a gesztenyét szeressem :)
Igen, méhészkedünk! Már sok-sok éve:-)))
A szilárd, szemcsés kicsapódás a mézben a cukor. Egyszerűen el tudod tüntetni: télen radiátorra teszed az üveget, nyáron meleg vízbe. Nem kell főzni, hamar felolvad.
Leghamarabb a napraforgó méz kristályosodik, de ez a méz minőségén nem ront! Sőt, van, aki úgy jobban szereti....
Ha valaki (kontár méhész) sok hasznot akar, akkor nem cukrozza a mézet, hanem sziruppal hígítja.... Ronda dolog!!!
Mi a méhész szövetkezettel vagyunk szerződésben, nagy tételben elviszik a bio mézünket. Marad azért itthon is, amit eladunk ismerősöknek. Szerencsére egyre többen tudják, hogy milyen fincsi a mézünk és garantáltan vegyszermentes! Így egyre több megy el itthon. Reméljük jó idő lesz, mert lassan indul a vándorlás: repce, majd akác, aztán napraforgó. Mi ezekre szoktunk menni. Persze van még nagyon sok féle méz: hárs, gesztenye..... Nem könnyű fajtamézet termelni, ezért drága. Kommersznek számít a vegyesvirág méz, mert általában abból van a legtöbb. Én azt szeretem a legjobban, mert nagyon finom, ízesebb, mint ami csak egy fajtából van és sokkal több féle vitamin van benne.
A mézet nem kell cukrozni. Rendes méhészek nem is teszik.
Persze a piac nagy úr, és sokan, akik hamar akarnak nagy hasznot, cukrozzák a mézüket. :(
Ez is olyan, hogy kívülről nem látszik mit veszel meg, a legtutibb az, ha ismersz egy termelőt, akiről tudod hogy tényleg minőségi mézet termel, és tőle vásárolsz.
Akkor ti tenyleg meheszkedtek :)
Szerinted mi az a szilard, szemcses kicsapodas a bolti mezes uvegek aljan?
Erről még nem hallottam....
Olyat tudok, hogy a méheket ősszel-tavasszal etetik sziruppal (cukor+víz), ha kevés a hordás.
Mi nem adhatunk ilyet, mert bio mézet termelünk! Mi csak a mézet adhatjuk nekik vissza, ha szükséges.
Igen, hasonló!
Én szeretem a kakaós italt is (nem írom le melyik áruházé), de tudom, hogy köze sincs a tejhez.....
Ez a recept is biztosan jó, csak ne nevezzük méznek.....
Vagy pl. vannak szeszes italok, amikre már nem merik ráírni,(tilos!) hogy whisky, pedig régen "az" volt....
Én is elolvastam. A mézhez köze sincs! Lehet, hogy nagyon hasonlít hozzá, lehet, hogy az íze is olyan, lehet, hogy olcsó, lehet, hogy egészséges, nade ne hasonlítsuk már a mézhez!
Ha ilyen egyszerű lenne mézet készíteni, akkor nem kerülne az eredeti, méhekkel készíttetett méz kilója 1000,-ba!
"egy méhész"
Maria Treben könyvben benne van, állítólag, olyan mint a méz, ízre, és ott írja, hogy egészséges.
Nem tudom mi a neve, de nem méz.
szia! megnéztem, de igazából amit írsz az virággal ízesített cukorszirup szerintem:)))
a mézet a méhek készítik:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Hogyan lehet házilag bio szappant, mosóport készíteni?
- Hogyan lehet házilag marcipánt készíteni?
- Hogyan lehet házilag csokoládét készíteni?
- Hogy lehet házilag túrót készíteni?