Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell csinálni a darás tésztát, hogy jó legyen? fórum

Hogy kell csinálni a darás tésztát, hogy jó legyen? (tudásbázis)


2008. dec. 8. 19:08
Kevés olajon megpíritjuk a darát aztán kristálycukrot adunk hozzá ízlés szerint és a meleg kifőtt tésztával összekevrjük.Aki szereti kicsi baracklekvárt is tehet rá.
2008. okt. 12. 13:09
én cak megpirítom a darát és a forró kifőzött tésztára öntöm,gyorsan összekeverem és lefedem. A gőztől puha lesz és nagyon finom.
2008. okt. 12. 12:40

10 dkg búzadara

50 dkg metélt tészta

2 dl lekvár

só, zsír, cukor

1 dl víz


A (széles)metélt tésztát forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín.

Amíg a tészta fő, sűrűn kevergetve, zsíron vagy vajon megpirítjuk a darát. Ha egyenletesen szép pirosasbarna színű, felöntjük 1 dl vízzel, hogy kicsit megduzzadjon.

Ha a tészta kész, a pirított darára leszűrjük, összekeverjük és már tálalhatjuk is.


Tetejére két-három kanál finom lekvárt és ízlés szerint porcukrot teszünk.


Nekem ezekkel az arányokkal jön be.

16. szanád (válaszként erre: 15. - 14775640c4)
2008. szept. 9. 14:23

találomra , érzésre.... ahogy jön

ha kicsit több vizet teszel rá akkor ktovább kell párologtatni róla a vizet...

de a búzadarának nem kell sok nedvesség hogy megpuhuljon

15. 14775640c4 (válaszként erre: 14. - Szanád)
2008. szept. 9. 14:15
te milyen arányban engeded fel?
14. szanád (válaszként erre: 13. - 14775640c4)
2008. szept. 9. 14:13
csak vigyázz ,mert ha sok a víz az sem jó , aki az előbb írta hogy 3x víz kell...na az már nagyon sok
13. 14775640c4 (válaszként erre: 12. - Szanád)
2008. szept. 9. 14:10
lehet, akkor viszont kevés vizet teszek hozzá. majd megpróbálom több vízzel felengedni,meglátom mi lesz
12. szanád (válaszként erre: 10. - 14775640c4)
2008. szept. 9. 13:56
ne mond már hogy újból kemény lesz !!! az ki van zárva , a búzadara egy pillanat alatt megpuhul
11. alyce
2008. szept. 9. 13:52
Én is csak az előttem szólók szerint tudok nyilatkozni. Kis olajon megpirítom a darát, utána pedig dupla vagy tripla mennyiségű víz rá, elkevergetni, és megvárni, amíg a dara megpuhul. Ha nem akar puhulni, még kicsi víz rá, de azt nem szabad eltúlozni, különben trutyis lesz...:)
2008. szept. 9. 08:38
és ha felöntöm vízzel hagyni kell hogy teljesen elpárologjon, vagy lazán kell hagyni?én is öntöm fel vízzel,de a végére elfő vagy mi, és ugyanúgy kemény lesz.(((
2008. szept. 9. 08:33
Sok viz hogy meg tudjon puhulni a griz!és kevegetni.
8. Alexa77 (válaszként erre: 3. - Madul)
2008. máj. 9. 19:50
Ha elegendő a víz és jól elkevered, nem lesz csomós! Nem pici víz kell, hanem ahogy előttem is írták, legalább dupla, de lehet, hogy több.
2008. ápr. 5. 15:03
A darát bő olajon megpirítom, legalább dupla mennyiségű vízzel felöntöm, ha nem elég puha a dara, lehet még pótlólag vizet önteni hozzá. Nem kell nagyon szárazra főzni, - kicsit hígas maradjon - belekeverem a kifőtt tésztát, lekvárral, porcukrral tálalom, nagyon finom. Jó étvágyat!
2008. ápr. 5. 14:52
kell hozzá viz,de csak egy pici.elkeverni,lefedni és hagyni fedö alatt párolódni.
2008. ápr. 5. 14:52
Én is valamelyik nap csináltam, de elsőre nem sikerült, amikor vizet is tettem hozzá.Miután megnéztem a neten másodszor már csak egy kis olajon óvatosan megpirítottam a darát, úgy tűnt, hogy nem puhult meg eléggé, de amikor forrón rátettem tésztát, az a nedvesség elég volt neki.
4. madul (válaszként erre: 3. - Madul)
2008. ápr. 5. 14:42
...mármint a szakácskönyv szerint:DDD
2008. ápr. 5. 14:42
Ez engem is érdekelne! A szakácskönyvemben vízet kell adni hozzá, de akkor összecsimbókosodik.
2. lufi
2008. ápr. 5. 14:39
Mindig sikerül elrontanom. Előre is köszi a segítséget.
1. lufi
2008. ápr. 5. 14:38
Hogy kell csinálni a darás tésztát, hogy jó legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook