Házi csigatésztát szeretnék csinálni, hogyan fogjak hozzá? (tudásbázis kérdés)
13. Márti5
2011. márc. 4. 14:07
Levestésztát vékonyra kinyújtod, kis négyzetre összevágod, nylonzacsekba rakod (így nem szárad meg). Egyet ráteszel a pedrőfára,a bordázatra kerezdbe (nálunk a tészta sargáról kezdik, így mutatósabb) és feltekered. A végén NYOMD JÓL RÁ, ha nem tezed, főzésnél kinyílik. Ha ráunsz ne idegeskegy megszárítod és levesbe elhaszhálod. KITARTÁST!!!
12. judit0625 (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2010. máj. 26. 16:45
valószinüleg nem úgy, hogy tv-t néztek, játszótérre mentek a gyerekkel, vagy a gép előtt ültek./mint most én is/:))))))))))Anyukám is csinálta régen, még szupi tésztakészítőgépe is van, de már régen ő sem áldoz rá munkát, időt.nagyon jó minőségű tésztákat lehet kapni, és ha kiszámolod nem ér annyit a kínládás, amennyit spórolnál.
11. salabakter
2010. máj. 26. 15:35
Takard le nylondarabbal.De nem nagyon éri meg,mert nagyon nem szapora munka,sok dolog,pici haszonnal.
de, emlékszem nagymamám mindig letakarta egy tiszta konyharuhával
9. Loga (válaszként erre: 5. - Pick-kati)
2009. nov. 2. 09:40
Én már megvettem a szerkentyűt, de nem mertem hozzákezdeni. A többi, amivel nem dolgozom, nem szárad meg nagyon a végére?
8. 1366d1807f (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2009. nov. 1. 23:22
BK alatt kiválóan lehet sodorni :-))))
Nekem volt ilyenem fából, Hortobágyon a vásárban vettük. Meg kéne keresnem és tényleg tévé nézés alatt lehetne csinálni.
7. zebracsikó
2009. nov. 1. 22:34
kell hozzá kis szerszámocska, apám mesélte nemrég, hogyan csinálta annakidején az anyukája.....hogy volt ilyenekre idejük régen????
6. dindin19
2009. nov. 1. 22:05
igen, nagyon babra munka
5. pick-kati
2009. nov. 1. 22:04
ha tudsz tésztát gyurni akkor szereintem semmi akadálya sincs.Ja és nagy türelem ,sok idővel:))
4. dindin19
2009. nov. 1. 22:02
vegyél csigapödrő kis deszkát, olyan kis szerszámmal
10 dkg liszthez kell egy tojás, összegyúrod, kinyújtod, csőrögemetélővel pici kockákra vágod, és pödörd
bár ma már vannak gépek is, azzal egyszerűbb
3. pick-kati
2009. nov. 1. 22:02
és?????mi az akadálya?
2. valcsi
2009. nov. 1. 22:00
Várok receptet és praktikákat! Hogyan fogjak hozzá?
1. valcsi
2009. nov. 1. 21:59
Házi csigatésztát szeretnék csinálni
További ajánlott fórumok:
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- 15 éve nem ettem húst, most szeretném visszavezetni az étkezésembe, hogyan fogjak hozzá?
- Aranygaluskát szeretnék csinálni, de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs, szerintetek jó hozzá az is?
- Romantikus estét szeretnék csinálni! Van ötletetek hozzá?
- Ha visszhangzik az msn, tönkremehetett a hangkártya? Mennyi az ára? Meg tudom csinálni vagy szakember kell hozzá?
- Van olyan weboldal ahol beírom a hozzávalókat, amik vannak itthon és kidob valami kaját amit meg lehet belőlük csinálni?