Aranygaluskát szeretnék csinálni, de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs, szerintetek jó hozzá az is? (tudásbázis kérdés)
Én sem hallottam még ilyet. Mindig tanul újat az ember.
Erről az jutott eszembe, hogy ahol én gyerekeskedtem ott a gulyásleves csakis sertésből készül. Párom szakács. Amikor főztem neki először kijelentette, hogy a gulyás az marha húsból kell, hogy klszüljön, hiszem attól gulyás! Ez amit én főztem maximum kondásleves lehet! :) Na azóta marhából csinálom! :)Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy egyes területeken ugyan az az étel teljesen más, sőt, a maga jellegzetessége nélkül készül!
Csak ajánlani tudom, hogy kipróbáld! És átjüm több rétegben is, én csináltam már jénaiban 3 rétegben is, de jobban szeretem, ha a dió a lehető legtöbb helyen pirul így jobb talán a kevesebb, vagy 1 réteg.
Lehet Vanília, vagy borsodóval enni, én előbbivel, párom utóbbival szereti. (amúgy gyerekkoromban soha nem készítettünk hozzá sodót, ezt is páromtól tudom és finomabb vele :) )
Elkészítés eleje ugyan az, mint ahogyan Te készíted, én aztán egyenként a kiszaggatott darabokat olvasztott vajba meajd dióba forgatom, úgy rakom tepsiba. Van aki locsolja, szerintem mindegy.
Naaa, nem bántani akartalak. :)
Vanília öntettel, vagy sodóval szokták.
Valami, amit te kitaláltál. De mivel az eredetileg az aranygaluska fő hozzávalója a dió, ha anélkül készíted, akkor az már nem az.
Hamis aranygaluska, vagy aminek elnevezed. :DD
Amúgy lehet helyettesíteni, csak a dióval finomabb.
Mert a dejó, az szotyi meg mindenféle magvak keveréke.
akkor miből készül?
:O
Lehet már késő, de én a cukor mennyiségét is soknak tartom!
ma sütöttem én is pont aranygaluskát, az én receptem szintén fél kg liszthez csak 5 dkg cukrot ír, és bőven elég ez! 25,5 dkg rengeteg!
valamint vajból is csak 6 dkg-ot rakok ilyen mennyiséghez, plusz amivel meglocsolom még az összerakás közben.
Szerintem is felezd a mennyiséget.Lehet túl sok lesz belőle..Jó étvágyat hozzá:)
Nyammmmmmm
Szia!
Én már nagyon rég dejót használok dió helyett sajnos, mivel a 3-4000 ft kilós ár számomra megfizethetetlen az igazi dióért:(
Amúgy fél kg liszt 2 embernek szerintem sok, én felezném és még úgy is bőven 2szer ehettek belőle, finom sodóval hmmm:)
Sziasztok!
Aranygaluskát szeretnék csinálni,de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs...szerintetek jó hozzá az is? :)
És 2 embernek mekkora adagot kell csinálni? A receptbe,ami nekem van, fél kiló liszt van, 3dl tej,16dkg margarin,4dkg élesztő,25,5dkg cukor meg egy csipet só... ez hány személynek elég kb?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Szerintetek 2 kis gyerek mellett milyen itthonról végezhető munkát lehetne csinálni, amivel tényleg lehet reális összeget keresni?
- Aki gyesen van itthon és nem dolgozik, annak kell adóbevallást csinálnia? Nekem nem küldtek semmit. Tavaly igen.
- Van friss spenótom itthon, főzeléket akarok belőle csinálni. Tényleg le kell tépkedni a levélről a levélnyelét (nem röhög, ezt így hívják)?
- Van olyan weboldal ahol beírom a hozzávalókat, amik vannak itthon és kidob valami kaját amit meg lehet belőlük csinálni?