Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Aranygaluskát szeretnék csinálni, de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs, szerintetek jó hozzá az is? fórum

Aranygaluskát szeretnék csinálni, de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs, szerintetek jó hozzá az is? (tudásbázis kérdés)


22. icuri (válaszként erre: 21. - Torkos)
2012. márc. 12. 19:33
én is külön-külön forgaton meg olvasztott vajban és dióban, igy mindenhol diós. Nyilván több réteg egymásra. A külseje azért jó, mert sült, ropogós, a belseje meg azért,mert finom puha. És madártejet csinálok hozzá, picit sűrűbbre.Finom nagyon és még hab is van hozzá.
21. torkos (válaszként erre: 19. - Cherry41)
2012. márc. 12. 19:02

Én sem hallottam még ilyet. Mindig tanul újat az ember.

Erről az jutott eszembe, hogy ahol én gyerekeskedtem ott a gulyásleves csakis sertésből készül. Párom szakács. Amikor főztem neki először kijelentette, hogy a gulyás az marha húsból kell, hogy klszüljön, hiszem attól gulyás! Ez amit én főztem maximum kondásleves lehet! :) Na azóta marhából csinálom! :)Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy egyes területeken ugyan az az étel teljesen más, sőt, a maga jellegzetessége nélkül készül!

Csak ajánlani tudom, hogy kipróbáld! És átjüm több rétegben is, én csináltam már jénaiban 3 rétegben is, de jobban szeretem, ha a dió a lehető legtöbb helyen pirul így jobb talán a kevesebb, vagy 1 réteg.

Lehet Vanília, vagy borsodóval enni, én előbbivel, párom utóbbival szereti. (amúgy gyerekkoromban soha nem készítettünk hozzá sodót, ezt is páromtól tudom és finomabb vele :) )

Elkészítés eleje ugyan az, mint ahogyan Te készíted, én aztán egyenként a kiszaggatott darabokat olvasztott vajba meajd dióba forgatom, úgy rakom tepsiba. Van aki locsolja, szerintem mindegy.

20. andi6020 (válaszként erre: 19. - Cherry41)
2012. márc. 11. 16:57

Naaa, nem bántani akartalak. :)

Vanília öntettel, vagy sodóval szokták.

19. cherry41 (válaszként erre: 17. - Andi6020)
2012. márc. 11. 16:47
Jó! Mifelénk így szokás, majd egyszer megpróbálom dióval is! Ahhoz ontetet nincs?
18. kismacska2 (válaszként erre: 1. - Sacarnes)
2012. márc. 11. 16:29
Szia. Egyszer úgy jártam, hogy rosszul emlékeztem és nem volt itthon diópótló. Pedig mindenáron aranygaluskát akartam. Találtam kókusz reszeléket.
17. andi6020 (válaszként erre: 15. - Cherry41)
2012. márc. 11. 16:26

Valami, amit te kitaláltál. De mivel az eredetileg az aranygaluska fő hozzávalója a dió, ha anélkül készíted, akkor az már nem az.

Hamis aranygaluska, vagy aminek elnevezed. :DD

16. cherry41 (válaszként erre: 14. - Kitrákotty)
2012. márc. 11. 16:17
Azért ugye nem baj, hogy én nem úgy készítem? ;)
15. cherry41 (válaszként erre: 13. - Andi6020)
2012. márc. 11. 16:15
Akkor az mi?
14. kitrákotty (válaszként erre: 12. - Cherry41)
2012. márc. 11. 13:26
pedig átsül, én is úgy sütöm. A kelttésztát pogácsaszaggatóval szaggatom ki, tepsibe lerakosgatom, rá a cukros dió, meglocsolom vajjal és következő réteg. Én mindig csak két réteget csinálok, és isteni finom lett a tegnapi adag is!
13. andi6020 (válaszként erre: 4. - Cherry41)
2012. márc. 11. 08:46
Akkor az nem aranygaluska.
12. cherry41 (válaszként erre: 10. - Torkos)
2012. márc. 11. 08:38
Édes kelt tészta, amit kinyújtok, kicsi téglalap alakúra vagdosok, egyesével a tepsin beolajozok, szorosan egymás mellé rakok és úgy megsutom, dió nélkul és csak egy réteget, mert olyan receptet is olvastam már, hogy egymás tetejére kell rakni a rétegeket, amíg el nem fogy a tészta, azt nem tudom elképzelni, hogy sul át! És én vaníliás vagy csokis pudingot szoktam mellé fozni, kicsit ritkábbra, mint a normál pudingot!
11. torkos
2012. márc. 10. 23:21

Amúgy lehet helyettesíteni, csak a dióval finomabb.

Mert a dejó, az szotyi meg mindenféle magvak keveréke.

10. torkos (válaszként erre: 9. - Cherry41)
2012. márc. 10. 23:20

akkor miből készül?

:O

9. cherry41 (válaszként erre: 8. - Kitrákotty)
2012. márc. 10. 17:28
Semmi.
8. kitrákotty (válaszként erre: 4. - Cherry41)
2012. márc. 10. 15:17
Nálad mi helyettesíti a diót a galuskában?
2012. márc. 10. 15:16

Lehet már késő, de én a cukor mennyiségét is soknak tartom!

ma sütöttem én is pont aranygaluskát, az én receptem szintén fél kg liszthez csak 5 dkg cukrot ír, és bőven elég ez! 25,5 dkg rengeteg!

valamint vajból is csak 6 dkg-ot rakok ilyen mennyiséghez, plusz amivel meglocsolom még az összerakás közben.

2012. márc. 10. 11:17

Szerintem is felezd a mennyiséget.Lehet túl sok lesz belőle..Jó étvágyat hozzá:)

Nyammmmmmm

2012. márc. 10. 11:16
Mindig teszek bele diót!!!
4. cherry41 (válaszként erre: 1. - Sacarnes)
2012. márc. 10. 11:15
Én az aranygaluskába nem rakok diót.
3. SDitti (válaszként erre: 1. - Sacarnes)
2012. márc. 10. 11:14
Kettőtöknek elég a mennyiség. (Persze attól függ, mennyire vagytok édesszájúak.) Mit jelent az, hogy diótöltelék? Mi van ráírva a zacskójára, miből áll? Én valószínűleg nem vennék diót hozzá, ha már ez rendelkezésre áll.
2012. márc. 10. 11:11

Szia!


Én már nagyon rég dejót használok dió helyett sajnos, mivel a 3-4000 ft kilós ár számomra megfizethetetlen az igazi dióért:(

Amúgy fél kg liszt 2 embernek szerintem sok, én felezném és még úgy is bőven 2szer ehettek belőle, finom sodóval hmmm:)

2012. márc. 10. 10:52

Sziasztok!

Aranygaluskát szeretnék csinálni,de csak diótöltelékem van itthon, darált dióm nincs...szerintetek jó hozzá az is? :)

És 2 embernek mekkora adagot kell csinálni? A receptbe,ami nekem van, fél kiló liszt van, 3dl tej,16dkg margarin,4dkg élesztő,25,5dkg cukor meg egy csipet só... ez hány személynek elég kb?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook