Hogy kell grízgombócot csinálni levesbe, hogy ne legyen kemény? (tudásbázis)
27. Nimfomaca
2015. aug. 17. 17:37
Pici étolaj, vagy zsír kell bele ;)
26. Rozália (válaszként erre: 24. - C27c71e957)
2015. aug. 17. 17:31
Igen. Mint más a szódabikarbónát.
25. gevi1931
2011. júl. 14. 10:46
1 tojás 3 Ek griz jól szzekevered és már szaggathatod is a levesbe, (persze függ a tojás méretétől is) Én kis lábosba veszek ki a levesből, és abba szaggatom, fel forr kész.
24. c27c71e957 (válaszként erre: 23. - Rozália)
2010. szept. 20. 07:33
Sütőport?
23. Rozália
2010. szept. 20. 07:17
Én a tojásokat csak villával felverem, beleteszem a búzadarát (amennyit felvesz), sót, borsot, pici sütőport, petrezselyem zöldet és reggeltől odáig állni hagyom, míg ki nem akarom szaggatni. Én sosem szaggatom bele a levesbe, mindig sós vízbe. Nem szeretem, ha a leves olyan grízes lesz. Ha kiszaggattam, kiszedem a vízből, de a edényt, amibe kiszedem, visszateszem a még forró víz fölé és lefedem. Így amikorra tálalásra kerül a sor, a gőzben egészen biztosan megpuhul.
22. e5c5bc0854
2009. nov. 30. 20:28
Párszor próbáltam készíteni, de vagy atomjaira esett vagy kőkemény maradt... vasárnap újra nekirugaszkodtam:
1 tojás
7 evőkanál búzadara
fél dl étolaj
pici só vagy vegeta
Isteni lett, gondolatban megveregettem a vállam:D
21. judyt640
2009. nov. 18. 16:04
Pici olvasztott vajat tegyél bele ugy nagyon finom és legalább1 órával a fözés elött készitsd el hogy a dara megszivhassa magát
20. 42af71f255 (válaszként erre: 19. - Hajnalfény73)
2009. nov. 18. 13:02
:)
Tegnap sikerült,finom lett nagyon!!!:)
19. hajnalfény73
2009. nov. 17. 20:19
Én mindig szenvedtem, mindig vagy kemény volt, vagy túl lágy. De aztán olvastam egy receptet és azóta így csinálom és tökéletes:)
1 tojás 5 evőkanál dara, pici só.
Fedő alatt főzöm a levesbe. Totál tökéletes állaga lesz.
Ja, pihentetni kell, míg megszívja magát a felvert tojással. Kb. 10 perc.
18. d4a2436008
2009. nov. 17. 17:39
tojas,so,buzadara,vagy egy kis etolaj,vagy szodabikarbona
17. c95c921ae7
2009. nov. 17. 17:38
Én a pihentetést(nem sokáig, csak míg a dara kicsit megszívja magát) ajánlom.
16. 42af71f255 (válaszként erre: 14. - Giga455)
2009. nov. 17. 17:36
Az nincs itthon, de legközelebb kipróbálom!;)
15. 42af71f255 (válaszként erre: 12. - 78826dc958)
2009. nov. 17. 17:35
Köszi!:D
14. giga455
2009. nov. 17. 17:35
tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát
13. 9e2438fb8c (válaszként erre: 10. - 78826dc958)
2009. nov. 17. 17:35
Nekem sose volt kemény :D Inkább főzetlenül olyan jó kis taknyos féle volt, de kemény? az sose:D
12. 78826dc958 (válaszként erre: 11. - 42af71f255)
2009. nov. 17. 17:31
sok sikert!:)
11. 42af71f255
2009. nov. 17. 17:29
Köszi köszi köszi!!!!!!:D
Rohanok,megcsinálom,mert lassan lobog a leveske!!!!:)
10. 78826dc958 (válaszként erre: 8. - 9e2438fb8c)
2009. nov. 17. 17:26
Én a lobogó levesbe rakom.Eleinte nekem is kemény volt.
9. xti_
2009. nov. 17. 17:26
az én anyukám arra esküszik, hogy a legkisebb fokozaton, lassan kell főzni, és akkor lesz finom puha.
8. 9e2438fb8c
2009. nov. 17. 17:25
Nekem is tojás, só, gríz pici olaj mehet bele és nagyon habosra keverem. Nem pihentetem én egy percet se..bele a vízbe vagy veszek ki neki levest és had főljön.
7. 78826dc958
2009. nov. 17. 17:23
Én ugy szoktam hogy a tojásba rakok sót egy cseppnyi olajat és a buzadarát.Az olajtól lágy lesz.Amikor a búzadara megszivta magát a tojással utána rakjad a levesbe.Mert ha még lágy akkor azt pótolhatod.Én igy csinálom és mindig jó.Igy nem lesz kemény ha fokozatosan pakolod bele a buzadarát.
6. 42af71f255 (válaszként erre: 4. - PAGI62)
2009. nov. 17. 17:23
Nem is tudtam hogy kell bele vaj...:)
5. 42af71f255 (válaszként erre: 2. - 9e2438fb8c)
2009. nov. 17. 17:22
Arányokat tudtok ajánlani??
Hány tojás..stb.?
4. PAGI62
2009. nov. 17. 17:22
vaj+tojás+búzadara/1 órát pihentetem./Szaggatom mokkáskanállal.(Lobogó, forró levesbe szaggatom.
3. dedc93f75e
2009. nov. 17. 17:22
állnia kell egy kicsit
2. 9e2438fb8c
2009. nov. 17. 17:21
Nagyon-nagyon habosra kell keverni és akkor nem dagad össze.
1. 42af71f255
2009. nov. 17. 17:19
Hogy kell grízgombócot csinálni levesbe, hogy ne legyen kemény?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell csinálni a tojásos nokedlit, hogy ne legyen cupákás? Mennyi nokedlihez, mennyi tojás kell?
- Tudja valaki, hogyan lehet azt megcsinálni (mivel?), hogy az ember lába fénylő legyen?
- Hogy kell csinálni a darás tésztát, hogy jó legyen?
- Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy ha engem hivnak, amig kicseng, zene legyen hallható?
- Hogy tudok répalé turmixot csinálni, hogy ne legyen sűrű?
- Meg lehet azt csinálni az én hajammal, hogy olyasmi legyen, mint Shakirának régen? Elől világos a hajam, hátul kopik a színező, most vöröses