Hogy kell a rizst mikróban megfőzni? (tudásbázis)
Húú köszi a tippeket!
Pont ma zárták el a gázt, hozzánk meg ma jönnek vendégek. Remélem jó lesz így is :)
Én a megpirított és kétszeres mennyiségű vízzel leöntött rizst még felforralom és az előre bemelegített, langyos sütőbe teszem tálalásig. Közben semmit nem csinálok vele.
De miért akarod mikróban?
Szerintem a folpack fólia elolvad benne, igaz, még nem próbáltam azzal letakarni.
Én jénaiban szoktam, egy nagyobban,felöntöm sok vízzel, sózom, és kb 25-30 percig főzöm,majd leöblítem vízzel, mint a tésztát,Így pörgős lesz,nem kásás.
- Rizs főzés: Megmosok 2 pohár megtisztított rizst. Egy üveg tálba pici olajat öntök, belerakom a rizst, és a legmagasabb fokozaton megpirítom (kb. 3-4 perc). Ezután beledobok 1 fej vöröshagymát, megsózom és felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel. Ha hideg vizet öntenénk bele, elrepedhet a jénai edény! Letakarom folpack fóliával, amit néhány helyen kilyukasztok. Visszateszem a mikróba, és kb. 20-25 perc alatt készre főzöm, közben néhányszor megkeverem.
További ajánlott fórumok:
- Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?
- A sonkát mikorra kell megfőzni? Holnap reggelre v. hétfőre? (okos vagyok, mi?:D)
- Hogyan kell megfőzni a sonkát?
- Mei Tai Jázmin rizs csomagolásán olvasom, hogy 250 gr rizst mindössze 1/2 liter vízben kell megfőzni. Létezik ez? Nem tévedés?