Hogyan kell megfőzni a sonkát? (tudásbázis)
15. jersseygirl
2010. ápr. 2. 18:32
ok
14. d4a2436008
2010. ápr. 2. 18:25
Igen,a szajat benedvesited,es kicsit feltekered,hogy zarodjan.
13. jersseygirl
2010. ápr. 2. 17:10
Èn is Amerikában vagyok :) de nekünk dobozba rakják az italokat de szétnézek köszi ès csak a száját kell benedvesíteni?
12. d4a2436008 (válaszként erre: 11. - Jersseygirl)
2010. ápr. 2. 17:02
Nem tudom most otthon lehet e kapni,rendes bolti barna papirzacsko.Nalunk itt ha italt veszunk,abba teszik bele.Nagyon finom a benne sutott sonka,nem fo ki az ize.
11. jersseygirl
2010. ápr. 2. 16:02
mi az a nagy barna zacskó? valami sütőzacskó vagy nejlonszatyor? :) ez jó ötletnek hangzik:)
10. d4a2436008
2010. ápr. 2. 15:59
Az en ferjem,amikor egyedul elt,o nem fzte a sonkat.Betette egy nagy barna zacskoba,a zacskoszajat megnedvesitette,es kicsit feltekerte,hogy zarva legyen.Betette egy tepsibe,es ugy sutotte,nagyon finom lett.
9. jersseygirl
2010. ápr. 2. 15:51
Mi van ha a sonkàm nem fèr bele a fazèkba??? csontos nem tudom felvágni:0s
8. FormáSan
2010. márc. 31. 14:16
fözőlevében hagyod kihülni? Mert az nagyon fontos, hogy ott hüljön, akkor marad igazán zaftos!
7. szamóca41
2010. márc. 31. 14:09
Én így:
Előző este beáztatom,másnap abban a vízben főzőm.Csakis fazékban,nem kuktában.Közben szúrogatom,hogy mikor elég puha....Amikor megfőtt kiveszem a főzőléből,hogy ne főjön tovább.Hagyom kihűlni és akkor szedem le a hálót.Csak is akkor,mert egyébként hússal együtt jön le.
6. FormáSan
2010. márc. 31. 13:42
csak is akkor már amikor teljesen kihült!
5. JUL17
2010. márc. 31. 13:42
Engem is érdekelne ,hogy szoktátok levenni a hálót róla mert eddig nekem csak darabokba jött le.A kötözött sonkáról gondolom!
4. FormáSan
2010. márc. 31. 13:41
na félre téve a viccet:
föző levébe tégy egy fej hagymást, babérlevelet fekete szemes borsot és fözd nagyon lassan!
Sulyától függ meddig, de legalább 2-3 óra, majd a levében hagy kihülni igy nem fog kiszáradni!
3. FormáSan
2010. márc. 31. 13:40
ügyesen, okosan:-) és nem gyorsan!!!
2. pmjudit
2010. márc. 31. 13:39
Eddig ANYUKÁM főzte, sajnos nincs már közöttünk, így idén először nekem kell megfőznöm a húsvéti sonkát.
Segítsetek, hogy fincsi legyen - hagyományosat szeretnénk.
1. pmjudit
2010. márc. 31. 13:39
Hogyan kell megfőzni a sonkát?
További ajánlott fórumok:
- Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?
- A sonkát mikorra kell megfőzni? Holnap reggelre v. hétfőre? (okos vagyok, mi?:D)
- Hogyan kell a darát megfőzni?
- Hogy kell a rizst mikróban megfőzni?