Hogyan kell a darát megfőzni? (tudásbázis)
Először olajban vagy zsírban megpárolod, aztán felöntöd vízzel, teszel bele sót vagy ételízesítőt, és addig főzöd a víben, ami kétszerese a dara mennyiségének, míg a vizet magába szívta és jól megadadt. Akkor finom.
Sokat csinálom még most is, hagymatokánnyal és úgy is, hogy a forró megfőtt darára hideg tejet öntök és megcukrozom a tetejét.
Erzsike
Sziasztok. Nekem ez jött be, már régóta így készítem. A morzsát és a darát igyekszem teflon lábasban megpirítani, és én nem adok hozzá egy kis són kívül semmit, még zsiradékot sem, cukrot különösen nem.
Ám amikor elérte azt a színt, amit én szeretek, akkor adom hozzá a cukrot és piritom tovább,majd a végén a rámát, mert nekem azzal jobban ízlik és a főző, vagy sütőráma pont megfelel. Amikor már rendesen benne van minden, akkor ugye a morzsá már így készen is van, ám a darára ekkot öntök egy kis forró vizet, de mindig csak keveset, különben megfő !!! Na és összeáll. A víz hozzáadása után folyamatosan kevergetem, majd ahogy látom, még ez nem elég, úgy adagolom a vizet hozzá. Közben meg is kell kóstolni is, mert ha már puha és kellemes az íze, akkor addig folytatom, amig valóban olyan pergős nem lesz.
Nem mondom kissé babrás, de megéri annak, aki szereti.
A gyümölcsmártásokhoz is lehet ilyet adni, csak akkor nem kell a pergés szintjéig kavargatni, hanem elég addig, míg az íze el nem éri a megfőtt szintet, viszont cukor nem szükséges, mert a mártás maga édes, csak só.
Egy kis húslevesből kivett bármilyen hússal isteni ebéd egyben.
Hallottam már olyat, hogy valaki pirított morzsát tesz a tésztára. Állítólag olyan, mintha darástészta lenne.
Én még nem próbáltam.
Nem darástésztára.A tejbegrízt az tudom.
Jó étvágyat hozzá!!
Jaaaaaaaaaaaaa!
Egy kis zsíradék kell rá (kb. 1 evőkanál olaj) és ha hagyod eleget állni, magába szívja a nedvességet és pergős lesz.
Darástésztát szerettem volna csinálni,de nem jön össze rá a dara,mert összeáll.
Hogyan kell csinálni,hogy szép porhanyós legyen?
További ajánlott fórumok:
- Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?
- A sonkát mikorra kell megfőzni? Holnap reggelre v. hétfőre? (okos vagyok, mi?:D)
- Hogyan kell megfőzni a sonkát?
- Hogy kell a rizst mikróban megfőzni?