Hogy hízlalhatnánk fel a 7 éves keresztfiamat? (beszélgetés)
Szerintem ez a a súly egyáltalán nem kóros. Nálunk a családban az ilyen idős gyerekek általában alulról közelítik meg a 20 kg-ot. A gyerekek étkezési szokásai pedig, időnként elég furcsák ilyen idős korban, majd kinövi.
Hableány, azt írod, hogy a szülei elvitték orvoshoz, és kivizsgálták. Tehát megtették azt, amit minden normális szülő megtenne. Ne akarj a kisfiú anyja lenni, mert már van neki. Valahogy nekem úgy tűnik, hogy te nem tudod, hol a helyed ebben a helyzetben.
Végülis, jogos...
Amúgy írtad, hogy az unokaöcséd. :)
Én nem vihetem sehová!! Nem én vagyok az anyja! A szülei nem akarják vinni sehová!
Én max itthon segithetek de így nehéz!
scorpiolady honnan tudod,hogy unokaöcsém? Írtam volna? :))
Nem tudom, anyagilag megengedhetitek-e magatoknak, de szerintem vigyétek el homeopátiás dokihoz. A lányom 21 hónapos. Mi most voltunk és "írt fel" egy programot, 3 szerből áll. Nekünk 3x2 golyócskát kell ennünk, 3napos váltásban, 3 hónapig. A tájékoztatóban az áll, hogy étvágygerjesztő, immunerősítő, meg egy csomó jó hatása van. De a pontos beállítást homeopatának kell csinálnia.
És ez azért is jó, mert nem gyógyszer, ráadásul a golyókat el kell szopogatni, amik finom édesek...
De persze az is lehet, hogy nektek mást ajánl majd a homeopata. :)
MÁS: ezt a nagymamám mesélte:
Anyukám rettenetesen rossz evő volt, mindig veszekedni kellett vele miatta. Végső elkeseredédében nagymamám elvitte dokihoz, aki azt mondta, nem kell erőltetni. Próbálja ki a mamám, hogy nem dukmálja meg kényszeríti a gyereket. Mami meg is fogadta, csak annyit tett, hogy mindig szólt anyukámnak, hogy evés van. Ha ment, ment, ha nem, nem. És nem ment. A többiek ettek, anyu nem. Majd 3. nap reggel anyu felkelt és közölte, hogy éhes. Mamám még sose csinált olyan szívesen reggelit, mint akkor reggel! :)
Saját történetemet osztom meg veled, hátha segít:
Tizenegy voltam amikor anyu elvitt dokihoz, nálam is az volt mint timmynél, akár milyen kis adagot mertek nekem mindig csak tologattam, meghagytam, akkor 28 kg voltam és 134 cm. Csináltak vérvételt és kiderült hogy vérszegény vagyok, nem volt vészes, de azért a doki írt vitamint(C, és vas)valamint étvágyfokozó tablettát. Kb. három hónap alatt rendeződött az étvágyam és azóta a súlyommal sincs gond.
Annyit még hogy vitamint szedjen, attól még nem fog hízni, de mivel keveset eszik kevés vitamin is jut a szervezetébe azt pótolni kell.
Na ezt kipróbáljuk! :)
Nem tömjük mi a gyereket csak kínáljuk reggelivel ebéddel és vacsival! Ha egy virslit megeszik egy nap (üresen) az már nála valami.
Édességet nem adunk neki eddig nagyon sokat evett mostmár elég! Max olyasmiket ehet,hogy pl: puding,süti meg ilyenek. A süti is csak azért mert kicsit piskótás,kelt tésztás ilyenek.
Jancsit is fel akarta hízlalni az öregasszony.
Felhízlalni nem hiszem hogy kellene bárkit is. Ha aggódtok, először ki kell a gyereket vizsgáltatni. Ha nincs gond, (és szerintem nem lesz) akkor ez van, ilyen típus. Kínáljátok, de ne tömjétek, és azt ehesse, amit szeret.
de így meg semmit nem eszik,ha jól értem
meg kell szerettetni vele az evést, hogy az evés örömforrás
ez pedig csak olyan ételekkel lehet, amiket szeret
utána lehet tovább lépni
szerintem
Hableány, azt megpróbálhatod, hogy együtt fõzöl vele valamit. Hátha akkor több kedve lesz enni :) Pl. ha szereti a pizzát, csinálhattok együtt valami jópofa 'díszítést' rá, mondjuk egy arcot paprikából, paradicsomból stb. A gyerekek általában szeretnek segédkezni a konyhában.
Ami még nagyon fontos, hogy ne éreztessétek vele, hogy nektek probléma, hogy nem eszik. És fõleg soha ne mondjátok elõtte olyasmiket, hogy bezzeg a szomszédkisfiú milyen jól eszik...
A gilisztásság mástól van.
Lehet, hogy azért nem eszik. Lehet homokozótól, mosatlan zöldség, gyümölcs, de édességtől nem.
Erőltetni zsarolni nem szabad!
szerintem nem hülyeség,hogy ne egyen édességet, csak ha valami normálisa is evett, utána. Ismerősöm gyereke is ilyen sovány kislány, de éjjel nappal nasizik, enni nem akar. Kipróbáltak,hogy nincs nasi, csak ha megette a szülei által odaadott és persze kedvérevaló kaját, kb 2 hónap alatt összeszedte magát.
Jól értem,hogy már többször gilisztás volt??az hogy lehet?
édességtől férges....? ez hülyeség szerintem!
Öcsém is ilyen egyszálbelű volt mindig...alig evett meg valamit, úgy ment elsőbe h 18kilo volt, nem volt semmi baja,egyszerűen csak nem volt egy evős gyerek, az orvos is azt mondta, hogyha éhes ugyis enni fog,nem fog éhen halni. Nem kell erőszakkal etetni,mert annál rosszabb lesz,mert akkor pláne megundorodik a kajától. Volt h napokig pl nem akart semmi mást enni csak tojásrántottát,aztán megunta akkor napokig a tejbegríz volt a sláger.
További ajánlott fórumok:
- Elvesztettem a keresztfiam
- Milyen ajándékot vegyek, 1, 5 hónapos leendő keresztfiamnak? (Nővérem babája)
- Mit adnál egy 14 éves fiúnak ballagására aki a keresztfiad?
- Bogárcsípésre kalciumot adtunk a keresztfiamnak, de elvitték a kórházba, ugye nem lesz semmi baj, ki volt már így?
- 2éves keresztfiam kiütéses, már két hete, bőrgyógyászuk azt mondta illatanyagra allergiás ez okozza, de nem múlik. Mi lehet?
- Vitamin (tabletta formájában) hízlalhat?