A hitelmoratórium vonatkozik ránk ebben az esetben? (tudásbázis)
Én már megint kaptam értesítést ,hogy pluszban 3hónapra 4690 ft-ot jóváírtak amit majd utólag perkálni kell.
Komolyan nem értem ,fizetem ugyanúgy,jóváírják aztán beterhelik. Képtelenség ezeken elmenni ...Kifizetem a maradék 2359 ft tartozásom és lemondom . Aztán majd arra is kitalálnak valamit :) :P
Az hát ,egy nagy katyvasz.
Két egymásnak teljesen ellentmondó bejegyzés,de még most sincs lehetőség módosítani. Holott előírja a jogszabály ha a paraszt meggondolta magát,akkor módosítás szükséges 🤣 én email-ben veszekszem velük 🤭
"Fontos megjegyezni, hogy a fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot, díjakat a hitelnyújtók nem tőkésíthetik, azaz a szerződés szerinti tőketartozás összegét a fizetési moratórium végét követően nem emelhetik meg ennek összegével. Ez tehát azt jelenti, hogy a szerződés szerinti kamatot az adós a szerződés szerinti tőketartozás után fizeti továbbra is, abba nem épülnek bele a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett kamatok, díjak (nem kerül sor kamatos kamat fizetésére).
Emellett késedelmi kamatot a hitelnyújtók főszabály szerint nem számolhatnak fel a moratórium időtartamára " Egy kis szösszenetet találtam neked . MNB oldalán vannak a jogszabályok .
Cetelem küldött ezügyben levelet.
Minden benknak az oldalán fenn vannak a nyomtatányok. Ha van netbankja valakinek, két-három kattintással vissza tudja állítani a fizetéseket. Se telefonálni, se bemenni nem kell sehova. Én OTP-t, fundamentát és cetelemet intéztem. A hármat kb. 5 perc alatt.
Ma kaptam :) "minden ügyfél esetében beterhelésre és jóváírásra kerülnek a díjak és vagy kamatok. A moratóriumnak való megfelelésként ezen működést egyénileg sem tudjuk módosítani, azt minden hitelkártyás ügyfélre érvényesítettük, azonban biztosíthatjuk, hogy ezzel anyagi kár nem éri."
tehát ha tetszik ,ha nem ez van :) de akkor másoknak miért nem írják jóvá ? :O
Én nem is hívom őket ,zenét hallgatni jó pénzért ...bezzeg mikor traktálják az emberre a portékát,tudnak kolompolni egész nap 😁 ez a bosszantó ,hogy szeretnék fizetni és nem lehet ... Abszurd!!😡 Majd postán válaszolnak ,miért vertek át a félretájékoztatással
Sokkal inkább annak az ügyfélnek kellene segíteni ,aki valóban nem tud fizetni sajnos. Nincs email cím a kártyákhoz. Hogy a viharban lenne ,mikor még internet is alig volt akkor .
Nem telefonáltam, időpontot kértem, bementem. "Nem látják a rendszerben" a kérelmet. ????
Ügyintéző kb. fél óráig beszélt telefonon a "központtal". Kaptam számlaszámot, amire befizethetem az elmaradt törlesztőrészleteket. A hitelkezelési, meg kamat, meg mittoménmi felszámolásáért majd megint 2-3 nap, 1 hétig telefonálgatok, levelezgetek..
Nekem számoltak büntetőkamatot a hitelkártya esedékes összegének késedelmes teljesítése miatt.Panasz elektronikusan, majd telefon 65 percen keresztül. A büntetőkamatot jóváírták. Bő 2 hétre postai levélben válaszoltak, megértést kérnek. Vajon én is kérhetek? (Költői kérdés.)
Személyi hitel havi esedékes részletét nem vonják azóta sem, a törlesztési biztosítást igen és kamatot is szépen számolják fel. Hétfőn megint hívom őket. Tényleg érhetetlen.
Kérdéses még a "korhatárosok" esete, mert akinek úgy számolták ki a törlesztési időszakot, ott kérdéses lehet a futamidő meghosszabbítása. Márpedig az a havi törlesztő emelkedésével jár(hat).
Mindkettő bejegyzés hitelkártyára vonatkozik ,a bank oldaláról másoltam . De újra írtam ,mert szerintem átverés. Vagy én vagyok a hülye és nem tudok szöveget értelmezni. Keresek egy magyartanárt😁
Pont az ilyen értelmetlen jogszabályok miatt voltak a devizahitel perek. Előbb utóbb ebből is az lesz . MNB tiltja a kamatemelést ,mégis erről írnak . Itt az oldalon is írta valaki ,hogy büntető kamatot számoltak fel neki . Ha válaszolnak ,megírom ide,hátha segítség másnak .
Szerintem az van, hogy az első szabály a sima bankkártyára vonatkozik. Azon belül a hitelkeretre.
A másik meg a hitelkártyára.
Ha élni kíván a moratórium lehetőségével, nincs szükség külön nyilatkozat tételre. Bankunk nem fogja korlátozni kártyahasználatát, és késedelmi díjat sem számít fel.
Ha az eredeti szerződési feltételeknek megfelelően továbbra is szeretné fizetni hitelkártya kintlévőségét, akkor az eddig megszokott módon tudja rendezni. Bankunknál a hitelkártya esetében nem kell külön nyilatkoznia.
Szerinted melyik az igaz ? Egyszerre írták mindkét bekezdést. Vagy valóban én lennék ekkora hülye ,hogy nem tudok szöveget értelmezni ? Segíts légyszi 😆 emailben nem lehet még felvilágosítást sem kérni ,mert nincs regisztrálva a címem . Szóval ez egy átverés ...
Akkor kellett volna nyilatkozni, ha a moratórium adta lehetőséggel nem akar élni az ember. Jelezni kellett, hogy fizetni akarja tovább.
Hitelkártya szopacs, mert hiába a moratórium, a havi kamat bizony rámegy és könnyen mínuszba megy a keret.
Cetelemnél ez havonta 3-4 ezer forintot kóstál, mivel úgy veszik nem fizeted, és ugye valóban nem, mert igazából nem kell. Csak ezt sehol nem írják le, hogy te paraszt fizessél, mert január 1-én akár -100 ezerrel is indulhatsz.
További ajánlott fórumok:
- Milyen helyesírási szabály vonatkozik a -val -vel -re, ha a tulajdonnév: Széll Mirtill?
- Csajok, nők! Milyen gyakran szoktátok festeni a körmeiteket és milyen színűre? (Azok válaszát várom, akikre vonatkozik e kérdés)
- Kocsim kint állt a ház előtt, egy másik mozgó kocsi letörte a tükröt. Így is vonatkozik a 7 év szerencsétlenség ill. halál a családra?
- A Teszvesz hirdeti, hogy 48 órán keresztül listázási díj nélkül tehetek fel dolgokat. Az csak a Teszveszre vonatkozik, vagy Vaterára is?
- A rendőrök miért fordulhatnak meg záróvonalon még akkor is, ha nem jelzik a sürgősséget? Rájuk nem vonatkozik a jogszabály - miért nem?
- A meghosszabbított gyes idejére is vonatkozik a felmondási tilalom? Vagy csak a gyerek 3 éves koráig ebben az esetben is?