Hirtelensült báránylapocka szalonnába tekert zöldbabbal recept
A Hirtelensült báránylapocka szalonnába tekert zöldbabbal hozzávalói:80 dkg fiatal báránylapocka,
40 dkg zöldbab egészben,
8 szelet sliced bacon,
4 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
rozmaring,
vegeta,
3 kanál zsír
A Hirtelensült báránylapocka szalonnába tekert zöldbabbal elkészítési módja:
A lapockából 8 szeletet vágok, kiverem, sózom, borsozom, megszórom rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. Egy tálra teszem, fóliával letakarom és beteszem a hűtőbe. A zöldbabnak levágom a végeit és sós, vegetás vízben kb 15 percig főzöm, majd lecsurgatom. A szalonnákat félbevágom, így 8 szelet szalonnát kapok. A zöldbabot nyolcfelé osztom és köteggé fogva betekerem a szalonnába, majd megtűzöm fogvájóval. Az így kapott kötegeket tűzálló tálba egymás mellé teszem és ráteszek egy kanálnyi zsírt, majd beteszem a sütőbe. A hússzeleteket kiveszem a hűtőből és 2 kanálnyi zsíron mindkét oldalán szép pirosra sütöm. Tálaláskor személyenként 2 szelet húst teszek a tányérra, mellé hasábburgonyát és 2-2 zöldbabköteget.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 1. 22:28
A hirtelensült báránylapocka szalonnába tekert zöldbabbal elkészítési módja és hozzávalói.