Magyaros pontykocsonya recept
A Magyaros pontykocsonya hozzávalói:2 kg ponty,
1,5 dkg só,
4 dkg zselatin,
5 dkg fűszerpaprika,
fél kg vöröshagyma,
fél kg paradicsom,
fél kg zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
1 tojásfehérje.
A Magyaros pontykocsonya elkészítési módja:
A megtisztított, lefilézett halat megmossuk. A csontokat, fejeket hideg vizben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a vöröshagymaszeleteket, a zöldpaprika, a paradicsom egy részét, valamint a fűszerpaprikát. Jó erős, magyaros halalaplevet főzünk. A szálkátlanított filéket, belsőségeket (ikrát, tejet) tepsiben, kevés halalaplé aláöntésével, puhára főzzük. Ha megfőtt, a filéket - lapátkanállal - fémtálcára tesszük. Bőrét - ízlés szerint - le is húzhatjuk. Amikor kihűlt, fölszeleteljük és tálra rendezzük úgy, hogy mellé halbelsőséget, zöldpaprikakarikát, paradicsomszeleteket is helyezünk. Ezután a leszűrt magyaros halalaplevet zsírtalanítjuk, majd hozzáadjuk literenként a 4-5 dkg hideg vizbe áztatott zselatint. Paradicsompürés (felvert) tojásfehérjével megtisztitjuk a halalaplevet. Leszűrjük, előhűtjük és kocsonyásodás előtt a tálra rendezett halakra öntjük. Hűtőben dermesztjük
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. febr. 28. 22:26
A magyaros pontykocsonya elkészítési módja és hozzávalói.