Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Magyaros pontykocsonya recept

Magyaros pontykocsonya recept

A Magyaros pontykocsonya hozzávalói:
2 kg ponty,
1,5 dkg só,
4 dkg zselatin,
5 dkg fűszerpaprika,
fél kg vöröshagyma,
fél kg paradicsom,
fél kg zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
1 tojásfehérje.


A Magyaros pontykocsonya elkészítési módja:
A megtisztított, lefilézett halat megmossuk. A csontokat, fejeket hideg vizben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a vöröshagymaszeleteket, a zöldpaprika, a paradicsom egy részét, valamint a fűszerpaprikát. Jó erős, magyaros halalaplevet főzünk. A szálkátlanított filéket, belsőségeket (ikrát, tejet) tepsiben, kevés halalaplé aláöntésével, puhára főzzük. Ha megfőtt, a filéket - lapátkanállal - fémtálcára tesszük. Bőrét - ízlés szerint - le is húzhatjuk. Amikor kihűlt, fölszeleteljük és tálra rendezzük úgy, hogy mellé halbelsőséget, zöldpaprikakarikát, paradicsomszeleteket is helyezünk. Ezután a leszűrt magyaros halalaplevet zsírtalanítjuk, majd hozzáadjuk literenként a 4-5 dkg hideg vizbe áztatott zselatint. Paradicsompürés (felvert) tojásfehérjével megtisztitjuk a halalaplevet. Leszűrjük, előhűtjük és kocsonyásodás előtt a tálra rendezett halakra öntjük. Hűtőben dermesztjük


Kategória: Halas ételek receptjei


A magyaros pontykocsonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook