Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Himalája sók között mi a különbség? fórum

Himalája sók között mi a különbség? (tudásbázis)


2021. febr. 23. 20:00

Na most tényleg nem tudom,mi történt!!!

Alessandro feltett egy receptet, és NEM patikasó szerepel benne!

(Receptek, Erdőszéli palacsinta)

2021. jan. 13. 20:35
Én úgy tudom, hogy azért nem mindegy milyen sót használsz, mert máshogy dolgozza fel a szervezeted. A Himalája só nem csak NaCl, míg a tiszta só csak NaCl. Így már nem teljes értékű. Olyan mint a répacukor növény nem káros, míg a belőle nyert kristálycukor már az.
2021. jan. 13. 16:20
Saját eszed is van, valamennyi! Nem? Akkor vesd össze az olvasottakat, a hivatkozásokat, és döntsd el, mit raksz az ételedbe! A pár gramm 2 százaléka nem számít úgysem semmit!
20. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - Alinka01)
2021. jan. 13. 16:16
Persze! És amelyik cikkben lefelé húzzák, azt + a konkurrencia pénzeli. :))
19. alinka01 (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
2021. jan. 13. 16:14
Azok a cikkek, amelyek fene mód ajánlgatják, rendre valamilyen érdekből íródtak, mindig érdemes megnézni, melyik oldal, ki működteti! Azon pedig nincs mit bizonytalankodni, hogy ha a napi néhány gramm sóbeviteledből max. 2 százalék a himalája sóban lévő nem nátrium-klorid tartalom, akkor annak mekkora hatása lehet a szervezetedre!
18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Alinka01)
2021. jan. 13. 16:10
Pont ezt mondtam. Olvastam már vele kapcsolatban pro és kontra cikkeket is, és ilyenkor már az ember elbizonytalanodik.
2021. jan. 13. 15:58
Semmivel sem jobb a himalájai só a hagyományosnál (és még csak nem is a Himalájából jön), viszont cserébe legalább rózsaszín! :) Az összetételével pedig nem nagyon kell foglalkozni, ezért vicc, ha valaki erre hivatkozva ajánlja a használatát! Hiszen a rózsaszín só 98 százalékban nátrium-klorid, ahogy az asztali só is. Nagyjából két százaléka lenne az extra jótékony ásványi anyag, de amilyen kis mennyiségben fogyasztjuk a sót, annak a 2%-nak nem igazán lehet pozitív hatása. Forrás: [link]
2021. jan. 13. 15:26
Himalájai.... Wow.... Ez csak marketing.
15. df1e1c376c (válaszként erre: 14. - 66e2bc2de5)
2021. jan. 13. 15:24
Az orvosok meg farmakologusok szerint: nem mondanak vélemény az összetétel nélkül. Az élelmiszeripari mérnök szerint: én meg csinálnál a mérést, de már nem a laborban dolgozok.
2021. jan. 13. 15:14
én nem hiszek az ilyesmikben, ami az igazat illeti...
13. df1e1c376c (válaszként erre: 12. - Df1e1c376c)
2021. jan. 13. 14:36
...ha valakinek ez fontos.
12. df1e1c376c (válaszként erre: 11. - Napsugár8)
2021. jan. 13. 14:36

A gyógynövény boltos nem farmakologus.

Én élelmiszerrel foglalkoztam, és a pulton mögött volt a konyvespolc, ahonnan simán felcsaptam 2-3 könyvet, amiket olvastam. És néha ellent mondott egyik a másiknak.

Erről még diskuraltam orvosokkal, élelmiszeripari mérnökökkel, és vannak a "saját mereseink', saját tapasztalatunk.


Egy biztos a sóval kapcsolatban: bevizsgáltnak kell lennie az összetételben, és azt fel kell, hogy tüntessék.

11. Napsugár8 (válaszként erre: 10. - Df1e1c376c)
2021. jan. 13. 14:19
Nem orvos mondta, hanem a gyógynövény boltos. Sokat tanulnak, sokat tudnak. Ennyi erővel mondhatott volna másfajtát is, amit árulnak, de ezt ajánlotta. Kész.
10. df1e1c376c (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
2021. jan. 13. 14:14

E.u. szempontból orvosi alanlasra ki mondja, hogy egyen bárki Himalája sót?

Orvos ilyet nem mond. Az orvos beviteli szempontokat ad, összetételi ajánlást. Nem azt, hogy Pakisztánbol kell zabalni, mert az ottani chi fasza.

9. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - Df1e1c376c)
2021. jan. 13. 14:06

Ezzel egyetértek. Az árakat mindig a kereslet-kínálat szabja meg. Ez eddig oké!

De akinek eü-i állapotára tekintettel ajánlották a Himalája sót összetétele miatt, és ilyen lehúzó cikket olvas, eléggé elbizonytalanodik, hogy igaz, vagy nem? Árt vele, vagy inkább használ?

8. df1e1c376c (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
2021. jan. 13. 14:00

Amíg kereskedtem, kilónként 1600-1800 Ft körül adtam a Himalája sokat.

Faxsagnak tartottam, de giccset is adtam el, és más bambasagokat. A bolhapiacon 50 ft-esrt vett díszdoboz is eladtam 5000-ert a kirakatbol.

Mindennek az az ára, amiért elkel.


Amúgy osztrák bányából is ugyanolyan rózsaszín sokat szednek elő, mint a valahonnan...


És amíg a kosora bárki tehet lejárati dátumot, addig kapja be mindenki!

2021. jan. 13. 13:38

Most találtam ezt a cikket, éppen lehúzza, és felesleges pénzkidobásnak tartja.


[link]


Nem tudni már mi az igaz. Bármilyen termék esetében is található pro és kontra vélemények.

6. vigyefene (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 13. 12:59

Nem hiszem h van márka, de van tisztított só, ami nagyon sokkal drágább mint az egyszerűen bányászott.

Pl. [link]

5. vigyefene (válaszként erre: 3. - Qwert1234)
2021. jan. 13. 12:49

Pakisztánon belül sok helyen bányásszák, van benne politikától kezdve mindenféle hazugság az eladással kapcsolatban.

Pl. van olyan amin származási helynek India van feltüntetve, mert azok is árulják, de Pakisztántól vették olcsón, amit drágábban árulnak.

Nekem van pár nagy sólámpám, amik sokkal drágábbak mint az apró/törött só.

Van itt pár kép. [link]

4. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 13. 12:33

Van egeszen nagy, kavicsnyi darabokban forgalomba hozott is, azon lathatod, egeszen tigris csikos is lehet, ahogy ulepedett a so. De a solamplankon is lathatsz ilyet.


A "ko szeru darab" meg csak annyi, hogy nem volt megfeleloen orolve.


A sodaralo, ha csak koso, jopofa, de a minosegen nem valtoztat.

3. qwert1234 (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2021. jan. 13. 11:06

Köszi a választ :)

Igen a Himalája só nem a Himalája hegységből jön, hanem hozzá közel, Pakisztánból. Az a jó ha származási helynek Pakisztán van feltüntetve, ha nem az, akkor az tuti nem igazi Himalája só.

A kérdés csak az hogy a pakisztáni Himalája só egy helyről származik vagy pakisztánon belül több helyről. Ez tudja esetleg valaki?

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2021. jan. 13. 10:57
Én is azt használom, de olvastam már olyat, hogy nem igazán Himalájából kerül hozzánk, csak valami ahhoz hasonló "csinálmány". Egy alkalommal mondtam a (bio-boltos) eladónak, hogy úgy érzem, egyáltalán nem sózza az ételemet, és inkább valami másfajtát keresnék. Erre ő: akkor nekem a durvább őrlésű kell... ennél többet nem tudok. Lehet, hogy keresni kellene valami mást.
2021. jan. 13. 10:36

Van amelyik világosabb, van amelyik sötétebb. Ezek egy helyről származnak? Van olyan is aminél (finomőrlésűnél) ilyen kőszerű darabok vannak. Jobban járok ha durva szeműt veszek és otthon darálom le vagy abban ugyanúgy lesznek ilyen szennyeződések?

Melyik a legjobb/legtisztább márka?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook