Hideg Uborkakrémleves recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hideg Uborkakrémleves hozzávalói:
3 kígyóuborka
3 kovászosuborka
2 kisdobozos natur joghurt
2 dl tejföl
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pici édesítő
csipet fehérbors
0,5 L kovászosuborkalé
só
A Hideg Uborkakrémleves elkészítési módja:
A kígyóuborkát feldaraboljuk, majd a felaprított hagymákat, édesítőt, sót összeturmixoljuk. A sóval először óvatosan,a kovászosubi lé miatt:) Hozzáöntjök a tejfölt és a joghurtot, majd mégegyszer átturmixoljuk. Beleöntjük a kovászosuborkalét és teljesen simára turmixoljuk. Fel aprítjuk a kovászosuborkákat és ezzel tálaljuk a levest!
Először kicsit fura, de ha ízlésed szerint ízesíted, akkor finom:) Főleg nyáron, amikor jóhidegen lehet enni:)
A kalóriatartalmát sajnos pontosan nem tudom, mert az uborkák nagyságától is függ!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Shopy, 2010. febr. 11. 21:28
A hideg uborkakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.