Kötött tészta leves recept
25 perc
A Kötött tészta leves hozzávalói:
2 db tojás, liszt, só, bors, pirospaprika, 1 nagy fej hagyma, zsír agy olaj, delikát
ha valaki szereti tehet még bele fehér- és sárgarépát, karalábét, zellert, petrezselymet.
A Kötött tészta leves elkészítési módja:
A lisztből, tojásból, pici sóval tésztát gyúrunk. (amennyi lisztet felvesz a tojás) Kicsit pihentetjük. Ez idő alatt felteszünk kb.3 liter vizet sóval, delikáttal főni (ilyenkor tesszük bele a zöldséget is). A hagymát apróra vágjuk és zsírban megsütjük. Amikor szép üveges a hagyma rátesszük a pirospaprikát és ezzel kész. (Pörköltalapot készítünk)A tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtjuk (ez nem könnyű)úgy, hogy hosszú csíkokat kapjunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük a hagymás paprikás zsírral, borsozzuk, sózzuk és feltekerjük. a feltekert tésztára csomókat kötünk és a fővő levesvízbe tesszük. Kb. 10-15 percig főzzük,majd ellenőrizzük, hogy megfőtt-e a tészta. Kettévágunk egyet és ha a közepe már nem fehér, akkor jó.
Nekem van tésztakészítőgépem, amivel extravékonyra tudom nyújtani a tésztát. Ha nincs ilyenünk, akkor kicsit tovább tart. Nagyon finom leves, zöldséggel laktatóbb. Egy főre 4-5 csomót számolhatunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: flyer32, 2010. febr. 7. 17:11
A kötött tészta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.