Házilag sült kenyér recept
A Házilag sült kenyér hozzávalói:3 csésze langyos víz
1 és fél evőkanál cukor
2 csomag szárított élesztő vagy friss élesztő
1 és fél evőkanál tengeri só
6 és fél csésze liszt
A Házilag sült kenyér elkészítési módja:
Az élesztőt oldjuk fel a cukros langyos vízben várjunk meg, amíg felfut, majd keverjük bele a lisztbe,adjuk hozzá a sót addig kevergessük, míg minden hozzávaló feloldódik. Gyúrjuk össze alaposan, míg egy egyenletes, könnyű masszát kapunk belőle a kis cipőt, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk húsz percig kelni a hűtőszekrényben. Mikor kivettük lisztezzük be enyhén a felületét, és tegyük a tepsibe itt is hagyjuk még egy fél órát pihenni. Ezután melegítsük elő a sütőt 250 fokra, majd vágjuk be a kis cipók tetejét enyhén kereszt alakba, és tegyük be a sülni.. azért kell bevágni a tetejét, hogy a fölösleges páratartalom könnyebben tudjon távozni belőle
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. szept. 9. 17:51
A házilag sült kenyér elkészítési módja és hozzávalói.