Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Fahéjas, almás csiga recept

Fahéjas, almás csiga recept

A Fahéjas, almás csiga hozzávalói:
észta:

60 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 tojás
1 csomag szárított élesztő
2,5 dl langyos tej
1 ek cukor
csipet só

Töltelék:

6 alma
1 citrom reszelt héja
3 ek citromlé
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek fahéj
6 ek étolaj

Máz:

5-6 ek porcukor
tej vagy citromlé


A Fahéjas, almás csiga elkészítési módja:
A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az olajat. Amikor az élesztő felfutott beleöntjük a lisztes keverékbe és robotgéppel 5-6 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük 45-50 percig. Az almákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tegyük a vajat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt beleöntjük az almát, rászórjuk fahéjat, a csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet. Folyamatos keverés mellet karamellizáljuk. Amikor a leve besűrűsödött és az alma összeesett, akkor lehúzzuk a tűzről. A megkelt tésztát lisztezett felületen 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk és a karamellizált almát egyenletesen szétterítjük rajta. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Egy kb 23*33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és az almás csigákat belerakjuk. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben úgy is megkelnek és összenőnek. Egy kis olajjal átkenjük a tetejüket és 20-30 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó máz legyen. A kisűlt csigák tetejére csorgatjuk és tálaljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A fahéjas, almás csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook