Kefires fincsi gyors lángos recept
A Kefires fincsi gyors lángos hozzávalói:A tésztához:
2 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 teás kanál glukonon
42 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 doboz kefir
1 db tojás
1 csapott tk só
olaj
A feltéthez:
12 dkg tejföl
12 dkg trappista sajt
A Kefires fincsi gyors lángos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, megszórjuk a glukononnal, hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.Felforrósított, bő olajban aranybarnárasütjük, majd papírtörlőre szedjük.Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. szept. 6. 06:45
A kefires fincsi gyors lángos elkészítési módja és hozzávalói.