Hagymás túrós galuska recept
A Hagymás túrós galuska hozzávalói:40 dkg liszt
40 dkg túró
4 db tojás
20 dkg füstöltcsászárszalonna
1 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
A Hagymás túrós galuska elkészítési módja:
A lisztet a túróval a tojással és kb 1 dl vízzel dolgozzuk össze .Bő forrásban lévő sós vízbe egy evőkanállal galuskákat szagassunk.Főzzük meg majd szűrjük le. A szalonnát vágjuk kis kockára és zsírjára süssük ki. Ha megsült egy szűrőkanállal szedjük ki a pörcöket és a visszamardt zsírban pirítsuk meg az aprókockára vágott vöröshagymát. Egy tűzállótálat kenjünk ki a hagyma alatt maradt zsiradékkal. A tálba rétegezve alúra tegyük a kifőtt galuskát rá a hagymát majd a pörcöket.Ezután a tejfölt. Újra a galuska következik,a hagyma ,pörc, tejföl. Ha elfogytak a hozzávalók akkor szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 percalatt süssük készre.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. szept. 4. 23:58
A hagymás túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.