Határozott idejű szerződés! HELP!!!! :-) (beszélgetés)
De igen csak mivel közös... ezért úgy gondolom neki is van némi beleszólása, hogy mi szerepeljen benne nem?
Az előző melón én írtam meg de ez annyira egy... mindent a könyvelőre biz, szerintem most is ez lesz...
Nem tudom, hogy jó ötlet-e nekem megírni...
Mivel közös nem előtte közösen kéne kitalálni,hogy mit hogy??? :-S
Ügyes vagy:) Okosan, tárgyilagosan, nyugodtan.
Mivel határozott idejű a munkaszerződésed, ezért a felmondást úgy kell megirnod, hogy minden benne legyen. Közös megegyezéssel, azonnali hatállyal, stb. Indoklás.
Holnap megyek egy interjúra... :-S
Ha netán felakarnak venni nem tudom, hogy emitt mi lesz mert mostmár én tényleg úgy látom, hogy csak közös felmondással jöhetnék el... csak azt nem tudom, hogy mi van olyankor ha megtagadják? megtehetik?
Az egyetlen amire még nem kaptam választ, vagy lehet csak elkerülte a figyelmem az az, hogy van-e 30 napos felmondási idő?
Van egy főnököd, neki is van egy főnöke, és így tovább, valamint a másik osztálynak is van főnöke, stb.
A te közvetlen felettesed, aki a munkádat irányítja, elkéredzkedsz tőle szabira, stb. Tehát ha az ő tudomásával dolgozol miután lejárt a határozott idejű szerződésed, akkor a szerződés határozatlan idejűre változik.
Tehát ha amásik terület vezetője tud róla, akkor az nem számít, hacsak nem hivatalos helyettes.
az Mt. vonatkozó rendelkezései:
A határozott időtartamú munkaviszony megszüntetése
88. § (1) A határozott időre szóló munkaviszony csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással, illetőleg próbaidő kikötése esetén azonnali hatállyal szüntethető meg.
(2) Az (1) bekezdéstől eltérően is megszüntetheti a munkáltató a határozott időre alkalmazott munkavállaló munkaviszonyát, a munkavállalót azonban egyévi, ha a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre jutó átlagkeresete megilleti.
Van még kérdésed? :)))
99. § (1) A munkavállaló kérelmére munkaviszonyának megszüntetésekor (megszűnésekor), illetve az ezt követő egy éven belül a munkáltató köteles működési bizonyítványt adni.
(2) A működési bizonyítvány tartalmazza:
a) a munkáltatónál a munkavállaló által betöltött munkakört,
b) a munkavállaló munkájának értékelését.
(3) A munkáltató a (2) bekezdés b) pontjában foglalt körülményről csak a munkavállaló kifejezett kérésére adhat tájékoztatást.
mit jelent pontosan az, hogy 'közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik'
?
hehe :) máramennyiben a cég betartja ezt a szabályt :)
Nálunk volt olyan kolleganő, akinek folyamatosan határozott idejű szerződéseket írogattak, 2(!) éven keresztül. Önmagában már ez sem szabályos, mert az is megvan, h x idő után véglegesíteni kell az embert, viszont volt, amikor az érvényes szerződését se voltak képesek a humánpolitikán időben megírni, ezért min. 1 hetet dolgozott érvényes szerződés nélkül. A munka törvénykönyve szerint valóban automatikus véglegesítés járt volna neki, de ezt csak a törvény írja elő :) a munkáltató úgy döntött, h továbbra is határozott idejű szerződést tolnak az orra alá :) És ez az állami szféra... mi lehet a mágánban??? :)
Arra lennék még kíváncsi, hogy tegyük fel elmegyek dec.-től munkanélkülire. Most úgy állok, hogy van 2.5 év folyamatos munkaviszonyom. Mi van akkor ha mondjuk munkanélküli alatt teherbe esnék? NIncs tervbe de sose tudni, nem is bánnánk. Szóval ilyenkor kapnék rendesen gyes-t? vagy gyed? melyik a 2 éves? nem rémlik... Közveletnül a terhesség előtt kell, hogy meglegyen a 2 éves munkaviszony? vagy összesen?
Vagy tegyük fel maradnék a cégnél... azt már a tudtomra adták, hogy ők csak határozott idejű szerződést adnak. Ha náluk esnék teherbe? Akkor nem járna semmi pénz? Ilyenkor mi van?
Rendkivüli felmondással felmondhatsz a vállalatnál, akkor is ha határozott idejű a szerződésed. Indokolnod kell, hogy miért. (pl. nem kapsz fizetést időben, nem adják ki a szabadságot, nem biztositják a biztonságos munkához szükséges eszközöket, stb.) A munka törvénykönyvben meg tudod nézni.
A határozott idejű szerződés esetében nincs felmondási idő, az a szerződésben rögzitett időpontban lejár. Ha a főnök tudtával dolgozol, akkor automatikusan meghosszabodik, de egyébként nem. Végkielégités csak akkor jár, ha a szerződés tartalmazza. Passzivjogú táppénz jár, ugyanúgy mint a határozatlan idejű szerződésnél. A munkaviszony megszünését követő 2 napon belül kell felvetetni magad táppénzre. Nem kötelezhetnek egy újabb szerződés aláirására, ha ezt tennék, akkor a szerződés semmis lenne, ha tudod bizonyitani.
Ezen az oldalon elég sok mindent lehet olvasni. Bár kalkulátor sajna nincs rajta :-s
[link] /index.php?p=allaskeresesi_jaradek
További ajánlott fórumok:
- Határozatlan idejűből határozott idejű szerződés?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Miért kapok határozott időtartamú szerződést?
- Mi van akkor ha gyeses helyére vesz fel engem egy mh egy éves határozott idejű szerződéssel és én pont ezalatt az egy év alatt esem teherbe?