Mi van akkor ha gyeses helyére vesz fel engem egy mh egy éves határozott idejű szerződéssel és én pont ezalatt az egy év alatt esem teherbe? (tudásbázis)
7. kostyi79
2010. márc. 25. 08:49
Esetleg ha jofej a munkaltato, meghosszabbitja a hatarozott idejut a szules napjaig...
6. vov
2010. márc. 25. 03:40
Én is így dolgoztam, aztán a 2. évben felmondtam, vagyis megegyeztük a munkáltatóval, kollégákkal- vissza is jött a régi lány, de akkor mondták, hogy elvileg ha nem dolgozom le a 3 évet, amire szerződtem, akkor azt ki is fizettethetik velem, vagy vmi ilyesmi. Már nem emlékszem, jó régen volt, meg a törvények is mindig változnak...
5. vbheni
2010. márc. 25. 00:28
A gyedhez szükséges, hogy a szülést megelőző 28 naptól vagy a szülés napjától (ahogyan kéred! de a szülés napjától jobb kérni, tovább több pénzt kapsz) igényelheted a terhességi-gyermekágyi segélyt(tgys). A lényeg, hogy még ez a munkaszerződés lejárta elé essen, tehát munkaviszonyban kezdj bele a tgys-be, és jogosult leszel a GYED-re...(még rímelt is:)) Remélem segítettem:)
4. sandra29 (válaszként erre: 3. - Mandula71)
2010. márc. 24. 22:58
Igen, ez így van.
3. Mandula71
2010. márc. 24. 22:45
A határozott időre szóló szerződésed akkor is lejár.
2. pethoevi
2010. márc. 24. 22:29
semmi...
ha dolgoztál 365 napot,még gyedet is kaphatsz!
1. bebekriszti
2010. márc. 24. 22:28
Mi van akkor ha gyeses helyére vesz fel engem egy mh egy éves határozott idejű szerződéssel és én pont ezalatt az egy év alatt esem teherbe?
További ajánlott fórumok:
- Határozatlan idejűből határozott idejű szerződés?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Miért kapok határozott időtartamú szerződést?
- 5 év határozott munkaidő szerződés után?