Miért kapok határozott időtartamú szerződést? (tudásbázis)
Tényleg nem értem miről beszélsz. Egyik hozzászólásodban megcáfolod a másikat!
Te írtad, hogy ha kiderül valakiről, hogy terhes annak nem hosszabbítják meg a szerződését. Erre írtam, hogy szerencsére ez nem így van, vissza is szokták venni őket.
Most meg azt írod, hogy persze, hogy visszaveszik! Miért ne vennék? Akkor most döntsd már el, hogy még is mit gondolsz? :D
Értem, hogy te ezt hoztad fel példának, de ha már ebbe bele kezdtél, és erre válaszolok, akkor nem válaszolhatom azt, hogy milyen szépek a felhők. Ezért folytattam ezt a példát, hogy ez szerintem nem játszik közre olyan nagy mértékben.
Azt hiszem nem értjük egymást! :P
Én egy példát hoztam neked hogy miért nem hosszabbíthatnak a cégednél, nyilván ez nem 100% hogy emiatt, de ez is lehet egy eset!
Egyébként meg miért ne vennék vissza gyes után a dolgozót? Nekik az eltelt időszak nem került többletkiadásba! Mivel tisztában vagy a jogszabályokkal, pláne tudod hogy "mennyibe kerül" munkáltatóként a kismama!
Leírom újra :)
Visszaveszik a nőket, akiknek lejárt a gyed, magyarul nincsenek elküldve, ha kiderül, hogy terhes.
Amúgy meg teljes mértékben tisztában vagyok vele, mikor jár a gyed, de köszi...
Kezdjük újra.
Ahhoz hogy kapj gyedet a szülés pillanatában is kell lennie munkahelyednek! Azért nem véglegesítenek, mert nem akarnak fizetni 2évet sem utánad sem más után ha terhes lesz. Ahhoz h szüléskor is biztosítva legyél, minimum a terhesség 5--6. Hónapjában még egyszer hosszabbítaniuk kellene, de totkolni úgysem tudod addig, így erre ilyen szerződésnél esély sincs.
Persze h elengedik, minek tartanák vissza? Semmi kötelezettség nem terheli a munkáltatót! :)
Sziasztok!
Az a problémám a munkahelyemmel, hogy 3 havonta kapok újabb 3 hónapos határozott idejű szerződést. Mindenki így van felvéve, aki 5-6 éve dolgozik a cégnél, annak is 3 havonta hosszabbítják a szerződést. Úgy tudom, hogy adókedvezmény már nem jár erre. Akkor miért csinálják így? Gondolom a végkielégítés miatt is, illetve könnyebben ki tudnak rúgni. Vagy is nem rúgnak ki, csak lejárt a szerződésem... :D Esetleg van még valami, aminek jelentősége van? Ez engem milyen hátrányokkal érhet?
További ajánlott fórumok:
- Határozatlan idejűből határozott idejű szerződés?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Mi van akkor ha gyeses helyére vesz fel engem egy mh egy éves határozott idejű szerződéssel és én pont ezalatt az egy év alatt esem teherbe?
- 5 év határozott munkaidő szerződés után?