Használ valaki BKV kisgyermekes bérletet? (tudásbázis)
Oké, örülök :)
A gyest neked kell intézni. Ha a munkahelyed tb kifizető, akkor is te dolgod.
A kislányom ma 2 éves :) egyidősek a kismanóik.
Valóban az ajánlott weboldalon bal oldalon van amit kerestem eddig: kismambérlet néven.
Köszönöm még egyszer!!!
és jánlom a [link]
weboldalt is, ha van ügyfélkapus regisztrációd, akkor a neten is el tudod kezdeni az intézést.
Nekem az ügyfélkapu is tetszik, már többször is használtam. Szerintem érdemes regisztrálni.
Sziasztok!
Minden világos lett körülöttem, hála neketek, köszönöm Mindenkinek és sikeres 2010-et kívánok!!
Menj el a Váci ut 71. számnál lévő ügyfélszolgálatra és ott mindjárt oda is adják az igazolást illetve segítenek az ügy intézésében.
A biztonsági őr mindent tud, eligazit, sorszámot nyomtatványt is ad.
Én most kellemesen csalódtam az ügyintézés gyorsaságában.
A BKV bérlethez a fontos, hogy legyen Bp.-i lakcímed.
Az ügyintézés folyamatának leírása
A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán). A hatóság az igényelt ellátásról 30 napon belül dönt. A gyermekgondozási segély utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.
Kedves vikasz, szuper jól fogalmaztad meg a tutit, köszönöm szépen.
Most már csak azt kell kiderítenem, hogy mit kell tennem a GYES-ért, ui. 01.10-én lesz 2 éves a Kisfiam.Felhívom a munkahelyemet...
A kincstár állítja ki a határozatot mikor megkezded a gyes-t. Nem külön igazolást küldenek, hanem ezt a határozatot kell magaddal vinni bkv pénztárnál bemutatni. Külön bérletigazolvány állítanak ki, mert a sima bérlet igazolványával nem érvényes. Ezért fizetni kell párszáz forintot. Ráírják az érvényesség lejártát. Utána már csak a bérletet kell venned, és nem kell mindig a Kincstártól kapott határozatot magaddal vinni.
Remélem világosan fogalmaztam :)
Én azt a MÁK papírt vittem a bérletvásárláshoz, amit a MÁK adott arról, hogy mettől meddig tart a GYES-em.
A GYES lejárati idejét írják rá a bérletigazolványra. Eddig a napig válthatsz kisgyerekes bérletszelvényt havonta. (Ja, kell vinned fotót is!)
További ajánlott fórumok:
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- Hallott már valaki olyanról, hogy kisgyermeknek rettenetesen fáj a hasa? Főleg gyomortájékon és orvos, orvosok nem tudják mitől lehet?l
- Jól bevált étvágynövelő, kiegészítő kisgyermekeknek, amitől hízni lehet. Tud valaki jó megoldást?
- Van valakinek ötlete arra, hogy honnan lehetne mielőbb pénzt szerezni súlyosan beteg kisgyermek megmentéséhez?
- Tudna valaki olyan képet ajánlani, ami alapján egy kisgyermek történetet tudna kitalálni? Tanulságosnak, elgondolkodatónak kellene lennie...
- Hideg párásító készüléket használtatok már?Ha igen milyet érdemes venni kisgyermeknek?