Tudna valaki olyan képet ajánlani, ami alapján egy kisgyermek történetet tudna kitalálni? Tanulságosnak, elgondolkodatónak kellene lennie... (tudásbázis kérdés)
mire jók a régi könyvek!akkor nem kutatok,előszedtem párat:)))Örülök hogy találtál,sok sikert hozzá!
Juhéééééé!!! Győzelem! Találtam egy régi mesekönyvemben! El sem hiszem :) Köszönöm nektek a segítséget!
pénteken csinálnám a felmérést
pl. Van egy fa, amin van egy alma. Egy ágon ül egy pici madár, egy másikon egy nagyobb, egy harmadikon egy nagy, a fa alatt egy ló. Hogy szedik le az almát? Ki eszi meg? Ezt mutatta be órán.
Vagy:
2 kisgyerek egy vidámparkban, és egy lufi a levegőben
nagyvonalakban mik a kikötések?van sok könyvünk,lehet tudnék emailben küldeni ha irsz konkrét közelebbi dolgot.
nem biztos de amúgy csak példának irtam.ha választasz egy akármilyen sárkányosat mondjuk abbol is lejön hogy agresszióval vagy máshogy próbálja megoldani....stb.,
A mesék jók, de nekem kép kellene
Igazad van teljesen, de a tanáromnak sok kikötése van a képpel kapcsolatban...
Egy vonalról nem tudja elmondani, hogy volt egyszer egy volnal, megtört, és háromszög lett belőle... vagyis lehet, hogy el tudja, dehát :D:D
Szia. Itt van egy oldal, ezen "gyógyító mesék" vannak. Nézd meg, ha gondolod:
[link]
Tanulsága biztos van és mesélni is lehet róla. Bár azt nem tudom, hogy 2.os gyerkőcöknek pont jó. Ezt te bizti jobban tudod.
ez tényleg problémahelyzet, mert nem tudom megnyitni :D
egyébként szerintem teljesen absztrakt képekről is tudnak történeteket kitalálni a gyerekek.
ha két vonal meg egy háromszög van a képen, és arról írnak, azon is pont annyira fog látszani, hogy kinek milyen a szókincse, és kb milyenek a gondolatai...
a gyerekeknek szerintem még sokkal egyszerűbben megy az elvonatkoztatás, mint a felnőttek többségének, nem hiszem hogy gond lesz, bármilyen képet is választasz!
ha más nem akkor könyvtár lesz :)
Igen, azok tényleg jók, de ha adok neki azokból képet akkor az ismert mesét fogja elmondani :(
itt van problémahelyzet:
[link]
nincs meséskönyved?vagy gyerektankönyved?egy könyvtárban ha máshol nem pár perc alatt találsz....Szerintem a legjobb problémamegoldó mese a Kiskakas gyémántfélkrajcárja és a Kismalac és a farkasok:)
Jó ötlet! De sajnos még nincs gyermekem és így mesefilmem sem :)
eszembe jutott, hogy bármelyik rajzfilm dvd-ről tudsz képet levenni. ha megvan a dvd, akkor bármelyik képkockáját lementheted és kinyomtathatod.
:) Köszi, de ezen sincs sajnos semmi olyan ami problémahelyzet lenne... beleőszülök mire találok
akkor egy meseszereplős:
[link]
:) nekem tetszik, de meseszerű szereplők kellenek
tudom én, hogy jó a képzelőerejük, de olyasmi kéne aminek tanulsága is van, ez rajta legyen a képen, és az is fontos, hogy hogy oldja meg a problémahelyzetet :)
Nekik bármiröl amiröl gondolod,szuper a fantáziájuk,a fiamék ép most tanultak mesetipusokat,láncmese,állatmese tündérmese stb,és fantasztikus meséket irtak le!Ő ép az a korosztály és azzal foglalkoztak nyilt napon.Bármilyen képröl irnak mindenfélét nyugodt légy!:)
Tanítóképzőben egy felmérést kell végezni, hogy mennyire függ a szociális helyzettől a gyermekek szókincse. Ehhez egy képről kellene történetet mondania a gyerkőcnek. 2.osztályban fogom csinálni, szóval 8-9 év körüliek a porontyok :)
Dali ? Esetleg Bosch? :))))
húúú,bármi...eszméletlen dolgokrol tudnak mesélni:)esetleg ha konkrétabban leirnád hány évesnek mihez kell,vagy ilyesmi...
szerintem bármilyen kép alapján ki lehet találni egy történetet. kisgyerek meg pláne, ők azért kreatívabbak, mint sok felnőtt.
Tudna valaki olyan képet ajánlani, ami alapján egy kisgyermek történetet tudna kitalálni? Tanulságosnak, elgondolkodatónak kellene lennie...
További ajánlott fórumok: