Hányszor kell megjelenni terhesgondozáson? (tudásbázis)
hát ezt neked kell tudni, hogy hogy jársz jobban. :-)
azt, hogy 3 év múlva mi lesz, azt meg előre nem lehet tudni. akár az is megtörténhet, hogy nem lesz az a cég addigra...
Konkrétan tudom, hogy nálunk hogyan működik... törvényileg szabályozott, ki lehet harcolni, csak utána nincs munkahely, ahova gyesről visszavegyenek. Én nem harcoltam, kussoltam, most visszavesznek, kolléganőm verte az asztalt, sajnos megszűnt a pozíciója... hosszútávon nem tudom melyikünk járt jobban.
a gyakorlatban is érvényesek a törvények, de te tudod, hogy hogyan jó neked.
Ez így leírva szép és jó, de az előző terhességem során megtanultam, hogy gyakorlatban nem így működik a dolog. Ha pattogok, akkor a gyes után nincs hova visszamenni dolgozni. Úgyhogy mindig szabival oldottam meg a dolgot, vagy ledolgoztam túlórában azt az időt, amit a védőnőnél töltöttem (csak eddig Budapesten volt a cég, és 3-4 órás távolléttel meg letett oldani, most mivel az iroda elköltözött Üllőre, ez már nem megoldható, csak egész napos hiányzással)...
nem kell szabit kivenned, mert ez jár neked, mert terhes vagy!
bocsánat, most olvastam, hogy köteles elengedni a munkáltató és ki is kell fizetnie.
"Napokban nem mérik a kismamáknak járó szabadságot, a munkáltatónak a kötelező orvosi vizsgálatokra el kell engedniük a dolgozót. Egy mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eső nőnek például - ha szükséges - havonta akár 20 napot is biztosítani kell. Az ilyen jellegű eltávozások egyébként munkaidőnek számítanak, vagyis nem vonhatnak bércsökkenést maguk után. "
Persze hogy elengednek, csak arra a napra szabit kell kivenni. Fizetett vagy fizetés nélküli szabadságot... nem ezzel van a bajom. Nem is azzal, hogy nem akarok elmenni, inkább fogalmazzunk úgy, hogy ha szabad védőnőválasztás lenne, akkor nem tettem volna fel a kérdést :)
szerintem, ha terhes vagy, kötelesek elengedni a vizsgálatokra. persze munkabért nem kötelesek fizetni a kiesett időre. nekem valami ilyesmi rémlik, de ennek érdemes utána nézni szerintem.
Nem a vizsgálatokat akarom megúszni, ne értsetek félre. Nőgyógyász 3-4 hetente van, genetikus 4-szer lesz összesen, plusz havonta nagylabor, készül a kombinált teszt, lesz terheléses cukor is. Sajnos egyébként a kötelező vizsgálatokra az előző terhességemnél is szabit kellett kivennem.
de pont ezen húztam fel magam, hogy a védőnői tesztcsík szerint telis tele van, aznap rohantam beutalóért, másnap hajnalban mentem a laborba, és totál tiszta a vizelet, nincs benne semmi kóros eltérés, vagyis vaklárma és tévedés volt az egész!
Egyébként pedig azért nem tudok majd szabit kivenni, mert csak 4 hónapra megyek vissza dolgozni ténylegesen, ugyanis február közepére vagyok kiírva, de szept 8-tól töltöm a felgyülemlett szabimat, és október 24-én kezdek ténylegesen dolgozni (Üllőre fogok kijárni Budapestről, a védőnő kedden 11-13 óra között fogad, tehát szabikat kellene kivennem, hogy elmenjek hozzá), vagyis alig lesz szabim, ami pedig van, azt a laborokra, nagy UHkra kell majd kivennem. Nőgyógyászhoz esténként járok, úgyhogy abból nem lesz probléma, és ott minden alkalommal (3 hetente kell menni) van súly-vérnyomásmérés, és havonta egyszer nagylabort is néznek.
minimum 3x+ezen kivűl meg annyiszor mikor a doki berendel.
Sajnos rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, mert az első gyerekkel is akárhányszor kérdésem volt, sose kaptam rendes választ, csak mindig a sablonszövegeket, és 1 éves kora óta nem is jött, pedig milliószor kértem, hogy jöjjön el, mert elég sok problémám van a gyerekneveléssel kapcsolatban. Azelőtt is kb 3-4szer volt, de mindig akkor jött, mikor aludt a kisfiam, és beírta hogy minden oké, és normális, pedig meg se nézte, és már akkor se tudtam egy csomó mindent... úgyhogy kb. 7 hónapos kora óta már a gyerekorvosunkat hívom, ha bármi kérdésem van hozzátáplálással, fejlődéssel kapcsolatban. Most a második terhességnél is elkezdett felvilágosítani, hogy mi vár rám... pedig tudja hogy nem első gyerek, és tudja hogy rohanok haza a fiamhoz, mégis minden látogatás nála legalább 3-4 óra, mert az időpont mutatóban van, és mindenki félórákat tölt bent nála...
gyeshez 2009-ben 4kellett...de a dokit állít ki papírt hogy megkapd.
pláne, ha ilyen dolgok vannak, h fehérje a vizeletben, meg ilyesmi...
plusz két védőnőit még azért szerezz majd be. de úgyis a te és a babád érdeke, h megjelenj a vizsgálatokon! mi az, h nem tudsz sazbit kivenni? nehogymár szabit vetessenek ki veled arra, ha a köteleő vizsgálatokra el tudjál menni!!!
A védőnőhöz eleinte havonta, majd kb. a 30. hét után két hetente, a 36. héttől pedig hetente.
TGYÁS-GYED-anyasági miatt érdekel a dolog, de a kiskönyvemben így a 14. héten már 5 pecsét van, mert 3 nőgyógyászati vizsgálaton (3 laboron is) és két védőnői látogatáson vagyok túl.
Az a problémám ezzel kapcsolatban, hogy mivel visszamegyek dolgozni GYES-ről nem fogok tudni minden hónapban szabadságot kivenni, hogy elmenjek a védőnőhöz, aki megméri a súlyomat, vérnyomásomat, és néz egy tesztcsíkot (ugyanezt mind a nőgyógyász is megteszi csak nem tesztcsíkot néz, hanem rendel labort kér)... ráadásul a frászt hozta rám, mert a héten kedden közölte hogy tele van vérrel és fehérjével a vizeletem, és ez nagyon nem jó, tegnap voltam laborban, és teljesen negatív a vérképem (pedig mindent néztek rajta, és egy csillag volt, de a háziorvos szerint azzal pont nem kell foglalkozni)...
Havonta, ha normális és foglalkozik az emberrel nem árt meg.
4szer kell menni. koraszülés esetén kettőször ahhoz, h utána kapjál tgyást. de az igazolást úgyis az orvosod fogja kiadni, és h anála megjelentél minimum négyszer, tehát a kiskönyvedbe van 4 pecsét tőle, akkor az elég. vagy miért kérdezed?
h anem a tgyás miatt kérdezed, akko rmeg úgyis mindig mondja a doki, h mit kell tenni, hova kell menni, ilyesmi.
4-szer, hogy megkapd az anyasági segélyt
Sziasztok!
Aki érintett a témában, elárulná Nekem, hogy hányszor kell megjelenni kötelezően terhesgondozáson? Havonta járok nőgyógyászhoz, háromszor fogok menni nagy genetikai UH-ra, ill. havonta-kéthavonta vesznek vért is. A védőnő érdekelne igazából, hogy hozzá hányszor kell elmenni?
Hányszor kell megjelenni terhesgondozáson?
További ajánlott fórumok: