Kell e fizetnem a terhesgondozás alatt, ha választott orvoshoz járok? (tudásbázis kérdés)
Nálam így volt:
A magánrendelésére hívott havonta egyszer ez alkalmanként 8000Ft volt.
A vizsgálatokat a Klinikán csinálták,ott nem kellett fizetnem.
Mikor szültem az orvosom bejött -független attól hogy szabad napja volt vagy sem- és a kórháznak nem kellett fizetnem.(miért is kellett volna?aktív tb-m van meg ha valaki terhes úgy tudom el kell látniuk amúgy is)
Szülés után a dokim tarifája 80ezertől volt.De ezt elmondta már akkor amikor először mentem hozzá.
A mostani jogszabályok szerint,ha választott orvosom van,akkor ha a szülésem idején nem dolgozik éppen,akkor a korháznak is köteles vagyok fizetni azért,hogy az orvosomat szabadnapján behívják a szülésemet levezetni.
Ti hallottatok már erről?
Ezt orvosa válogatja.Én fizettem a terhesgondozás
alatt is ,de a többihez képest reális árat.Akkor én még nem a magán rendelésére jártam.Én csak szóban egyeztem meg a dokival.De nem is volt vele semmi gond.Mindig oda figyelt rám végig a kilenc hónap és a szülés alatt is.
Én nem fizetek neki, majd csak szülés után.Nála szültem a másik két babót is és természetesnek vettük, hogy most is hozzá megyek.Mindig nagyon kedves és készséges annak ellenére, hogy
tisztában van vele , hogy pénzt csak a legvégén kap.Az persze igaz, hogy nem a magánrendelésére járok.
Azonban ezt is orvosa válogatja.Némelyik annyira el van szállva magától,hogy szóba sem áll veled ha nem fizetsz minden vizsgálatnál.
Szóval ezt tőle kell megkérdezned,vagy esetleg érdeklődj a többi kismamájánál.
Mikor kell fizetni a választott orvosomnak?
Eddig úgy tudtam hogy csak akkor ha mindenképp nála akarok szülni, akkor is ha nem ő dolgozna. És milyen szerződést kell kötni a dokival?
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- A párom az anyját választotta
- Terhesgondozásra csak a körzetileg kiírt nőgyógyászhoz mehetek, vagy választott orvoshoz is?
- Kihez kell jelentkeznem ha táppénzre szeretnék menni? Háziorvoshoz vagy akihez terhesgondozásra járok?