Terhesgondozásra csak a körzetileg kiírt nőgyógyászhoz mehetek, vagy választott orvoshoz is? (tudásbázis kérdés)
Én Szegeden élek, itt kissé bonyolult és fölösleges a rendszer.
Van a saját orvosod, meg a területi védőnő, ezen kívül el kell menni a központi terhesgondozóba, ott is védőnők, meg mindig megnézi 1 doki a baba szívhangját. Vizsgálat nincs, ha van orvosod. A mindenféle vérvételekre is itt kapod a beutalókat.
Szerintem baromi rugalmatlan és felesleges rendszer.
Pesten ez máshogy működik jól tudom mert ott voltam az első babámmal terhes...sokkal rugalmasabbak.
Én most pécsen vagyok és itt nem világos számomra a rendszer.
Nem kell a területileg illetésekhez menned, oda mész ahova akarsz!!! Csak pénzt akar tőled lenyúlni az orvos, azért hív magánrendelésre!!!
Én a XVI kerbe tartozom, de világ életemben a II kerbe jártam terhesgondozásra, sőt ott is több orvoshoz!
ÉN sem értem ezt a rendszert 9hetes kismama vagyok.Eddig akihez jártam eszt rendelésre azt mondta most az uh hogy ezután terhesgondozásra kell mennem kerületileg illetékeshez.Ha hozzá akarok járni akkor csak magánrendelésre.
Valamint azt sem értem hogy akkor mivel a terhesgond. csak 4szer van a terhességed alatt csak ennyiszer fognak megvizsgálni?Túl vagyok már egy vetélésen és nagyon féltem a kisbabámat.
Én szintén 1x voltam a kiskönyv miatt, aztán mégegszer valamikor a terhesség közepén, majd ő jött még egyszer talán. Nem kell járni, ha nem akarsz, úgyis jönni fog ha ő akar.
A doki sokkal fontosabb és a végén a szülésznő, az nst-nél.
Sziasztok!
Én áprilisban szültem,4 pecsét a dokitól kell nem a védőnőtől!A védőnőhöz meg rendszeresen kell járni eleinte 3-4 hetente,de a vége fele akár 1-2 hetente és a dokihoz is ugyan így!
Nálunk (Bp. III. kerület), összesen 4 bejegyzés kellett a kiskönyvbe, mind1, hogy védőnő vagy nőgyógyász. A védőnőhöz járás nem választható dolog, kötelező, csak valamelyik lelkiismeretesebb, valamelyik meg tojik rá. Különben a választott doki kórházában szültem, a SOTE II.-n (VIII. kerület)
Valószínű valami olyasmiről lehet szó, hogy ha a körzetedben szülsz és nem kéred fel a nőgyógyászt szülésnek, akkor nem végez terhesgondozást.
Dunaharasztiban lakok és Bp. VII. kerületbe jártam a dokimhoz. Ő adta a pecsétet. Bárhova lehet járni.
Sőt bármelyik kórházban szülhetsz, ha ott van a dokid.
Én kb. 3x voltam nála, ő meg kakilt a fejemre. Egy idő után már nem érdekelt, minden pecsétet a doki adott.
4 doki pecsét kell, hoyg jogosult legyél a jutattásokra. Ennyi.
Első alkalommal kell a védőnő, hogy kiállítsa a kiskönyved, aztán majd jön megnézni a lakáskörülményeket.
A méréseket, vizsgálatokat csinálhatja a doki is.
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Ti mi alapján választottatok nőgyógyászt?
- Kell e fizetnem a terhesgondozás alatt, ha választott orvoshoz járok?
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?